Kategorier
Random.app

Jailbreaka din 3.1.2-iPhone med BlackRa1n

Det tog en stund, men nu kan du äntligen jailbreaka din iPhone även om du inte har gjort det tidigare. Detta gör det alltså möjligt att jailbreaka helt nya 3GS-telefoner som levereras med 3.1. BlackRa1n heter mirakelkuren.

OBS! Denna text är gammal och delvis inaktuell, se här för en mer  aktuell guide till hur du jailbreakar och tar bort operatörslås på din iPhone med hjälp av blackra1n.

Notera: Jailbreak innebär att du kan installera och modifiera din iPhone med tredjepartsprogramvara. Att låsa upp din iPhone så att du kan stoppa i sim-kort från vilken telefonoperatör som helst är ännu inte möjligt.

Om du nyligen fick din iPhone, och den kom förinstallerad med 3.1 kan du nu skatta dig lycklig — i alla fall om du bara vill jailbreka din iPhone utan att låsa upp den till vilken operatör som helst.

BlackRa1n är lösningen du ska ta hjälp av, och programmet finns för tillfället bara för Windows. iClarified har en steg för steg-guide för dig som känner dig sugen på att genomföra operationen.

Men än så länge kan man inte låsa upp sin iPhone till andra operatörer om din iPhone är operatörslåst. Det verkar även som att det blir svårare och svårare för Dev Team och de andra att hitta bakvägar in i systemet, inte minst när det gäller 3GS.

Glöm ej att läsa den varning som finns i anslutning till iClarifieds guide:

WARNING: Even though the GeoHot jailbreak supports 3.1.2 do not update if you are on iPhone OS 3.0.1 or 3.0. You will lose your unlock. Use PwnageTool to safely update to 3.1 without performing a baseband update. If you really must have 3.1.2 then wait for the next version of PwnageTool. If you have already updated to 3.1 or 3.1.2 without using PwnageTool then you’ve lost the ability to unlock for the time being. You can now use BlackRa1n to at least regain your jailbreak 🙂

41 svar på ”Jailbreaka din 3.1.2-iPhone med BlackRa1n”

Har följt GeoHot på twitter och läst på olika sidor om BlackRa1n, men måste ha missat något här..
Menas det att man kan uppdatera som vanligt i Itunes till 3.1.2 (officiell) och sedan efteråt köra en jailbreak med BlackRa1n?

Kör idag en iPhone 3G med 3.0 (7A341) som är jailbreakad, inte intresserad av att låsa upp för andra operatörer en den jag redan har. (Telia aktiverad)

Ja, så har jag uppfattat det.

Jag skulle nog dock återställa iPhonen till senaste firmware, synka tillbaka den backup iTunes bör ha tagit innan återställning och sedan jailbreaka den.

Svara

Nice.
Jag uppdaterade min till 3.1.2 med hjälp av iTunes för ett tag sedan. Kan jag inte jailbreaka min då? Eller vad menar dem?
Tack på förhand.

Funkade ju galant, men den ringer inte med ljud längre och ljud för knapptryck/lås försvann.. Ack ack..

Den funkar med 3.2.1
Jag upddaterade min via Itunes, sedan så körde jag BlackRa1n, och vips så hade man fått sig en jailbreakad Iphone.
Jailbreaken tar ca 30 sekunder, och innefattar det hiskeligt svåra momentet att starta .exe-filen och klicka på en knapp. sen är det bara att vänta tills telefonen startat om.
Kontakter och allt annat som låg i telefonen sparades, så man blir inte av med någonting..

Tja på er, Har en iphone 3gs 3.1 som jag köpt i usa och den är låst, kommer det att gå att låsa upp den? än så länge har jag ingen användning av den 🙁 … Kommer det att ta långt tid att komma på hur man kan låsaupp den?

Please help me asså!

Jag har en iPhone 3G s och har lääängtat tills jailbreaken kom då min kom med 3.1 och sett många andra jailbreakade telefoner. och igår jailbreaka jag min efter ha uppdaterat till 3.1.2 med det där blackrain och allt gick skit lätt

men idag så lät jag en polare installera

Winter board
SBSettings

men fan inget av dem funkar ?

har installerat om och gjort allt känna det som.

Jag ändrar i winterboarden så det bockas i en grön bock trycker på home knappen den laddar om lite och man tror de ska hända något men inget händer ?!
samma sak om jag laddar hem grejer som lägger sig i winterboarden ?!

min kompis fixade även SBSettings och då ska man tydligen dra fingret där uppe så det kommer fram en liten ruta där uppe som de gör på hans men de funkar inte heller ?

och nu vet jag inte vad jag ska göra. kan jag ta bort jail breaken och göra om eller

är det jag som gjort fel ?

Hjälp uppskattas

Gustav: Okey Gustav ska hålla koll under helgen, så du tror att det kommer lösa sig under helgen? 🙂

Hej!

Testade detta idag men då jag trycker på knappen ”Make it Ra1n” så ser jag bara Itunes luggan och en sladd med en pil mot loggan. Och i programet på datorn står det running. Vad är fel? Jag har 3.1 uppdaterat via itunes, inte 3.1.2 dock.

Hej! Jag har samma problem som Steve! winterboard funkar inte alls. den laddar och man kommer till Lås Upp sidan men inget händer! nån som vet vad som måste göras?

Hej jag använde precis blackra1n för att jailbreaka min iphone, de funkare bra och allt sånt men kan ej använda andra simkort (som tex. comviq) ja läste vidare lite bara och som ja fattade de så funkar de inte på iphone 3gs 3.1.2 en så länge elr vadå?

svar till Niklas, återställ telefonen i iTunes och jailbreaka om på nytt så ska det funka.

Hej!
Nått går inte som det ska då jag ska använda detta jailbreak, igår lyckades jag efter 40 provade gånger så lyckades det men idag fick jag lov att återställa mobilen och lägga in det på nytt så är winterboard skulle funka. Dock så har jag ingen tur idag med det hela och vid running så händer det inget alls. Nått mer man borde tänka på än att bara stoppa in sladden och trycka på ”Make it ra1in”?

Ja någon som kan göra en guide hur man ska göra?
Om man installerar blackra1n kan ha ha installius fortfarande och ladda hem program via det?

Försökte jailbreaka min men självklart strulade det, inget hände och nu ser jag bara recovery-rutan i telefonen, går inte att starta om och itunes hittar den inte heller. tips??

Till Mattias!
Om du inte kommit från problemet än så håll in start knappen och home knappen ett par sekunder så startar telefonen om sig. Jag fick köra blackra1n typ 9 ggr innan det funkade så det är bara att upprepa tills det funkar.

Efter att ha jailbreakat min iphone som gick hur enkelt som helst, men jag har problem med att surfa med den då jag inte är ansluten till mitt trådlösa nätverk, går alltså inte att surfa med mobila nätet längre, kan någon hjälpa mig??? Jag använder TELIA…

hej hej fyfan vad dum jag känner mig men jag måste fråga den dumma frågan som alla andra !!!!!!!

jag har en 3gs (3.1.0) och jag vill endast jailbreaka den. har ej gjort det tidigare så är det möjligt och vilken prog är bäst mvh leo .

ps fattar att ni är tröta på denna dumma fråga`:/

Klicka på blackra1n-ikonen, via den kan du installerar Cydia och Rocker, två installerare som ger dig tillgång till den rika flora av tredjepartsprogram som finns utanför App Store.

Hej ja har precis låst upp min iphone 3gs 3.1.2, men wifi funkar inte varför? eller kommer det någon uppdatering så att de funkar eller något?

Black n Rain sägs bara funka för windows. Nån som vet ett smidigt program för att jailbreaka iPhone 3gs 3.1.2 med macdator?

Tjena jag fick igår min nya iPhone 3Gs och den hade redan firmware 3.1.2, så när jag låser upp den via Blackra1n så så funkar allt hur bra som helst jag kan använda min Telenor operatör utan problem och WiFi funkar galant, men så kommer vi till problemet, om jag skulle vilja starta om min mobil eller stänga av den och sedan sätta igång den igen så kommer bara till en bild som visar Itunes loggan och en sladd med en pil mot loggan, och för att starta mobilen igen så måste jag ta recovery i Itunes och då försvinner allt i mobilen, apps, kontakter m.m, och sedan låsa up den på nytt igen, någon som har en lösning? Väldigt tacksam för hjälp

Jag har samma problem …ska testa köra om allt igen o se vad som händer…eller har du fått nå tips om vad de kunde vara för fel?

Hallå! Det funkar inte för mig. När det är klart och den ska reboota så blir telefonens skärm svart och jag måste stänga av telefonen, vad är problemet? Min förra telefon blev stulen så jag fick en ny nyligen på försäkringen, jag har återställt den men det funkar ändå inte

Gick snabbt och lätt och det fungerar smärtfritt, ett tips är 3G Unrestrictor som tar bort apples/at&t’s begränsning på 3G-nätet som gör att bl.a. youtube-filmer ser sönderkomprimerade och förjävliga ut och att man inte kan ladda ner filer större än 10mb från bl.a. appstore, programmet lurar valda program att tro att de är anslutna via wifi så kvalitén blir också därefter, kostar 3 dollar och rekommenderas starkt! Tänk dock på att detta drar rätt så mycket mer datatrafik så ett flatrate-avtal på 3G/HSDPA-anslutning är att rekommendera 😉

Tänkte kolla att jag fattat allt rätt…

Går det alltid att återställa telefonen om Blackra1n av någon annledning inte funkar, eller om tillexempel datorn får typ blåskärm mitt under upplåsningen?
eller kan jag bli sittandes med 6000:- skrot om det vill sej illa?

om nått går snett efter jag har jailbreakat den, är det bara gå in på iTunes och återställa den elr måste man göra nått för att det ska sparas i iTunes? 😛

Har jailbreakat telefonen men när ja petar på blackra1n ikonen så säger telefonen ” Please check your internet connection…. så ja kommer inte längre….

Hejsan. Jag har 3.1.3 på min Iphone, så jag antar att det inte kommer att funka för mig. Men hur gör jag för att synka tillbaka mobilen? har fortfarande backup-filen kvar på datorn.
Inte dags för ett ny uppdatering så att det även funkar till 3.1.3? =)

Jag hade min 3g operatörlåst….. men jag kan använda vilket kort som helst nu :))))) så den måste ha öppnat upp det :))))kul

tjena..
jag har ett problem här… jag har jailbreakt min mobil förr o det har funkat hur bra som helt men här omdagen fck jag inte vatten i displayen men mobilen funkade o nu när jag jail breakar den så fryser bilden , det tar ca 5min sen öppnas jailbreaken igen o börjar jailbreaka men inget händer men än så… kommer inte äns in till mobilen…

Hejsan jag har en fråga hur låser man upp fattar inte:S plus det går inte att installera programmet som jag ska ha i heller behöver hjälp… Mvh Josefin

kan inte ladda ner blackr det säger bara att jag saknar asl.dll filen.. varför funkar inte detä’a för mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *