Kategorier
app store

Plugga decimaler på Pi-dagen? Det finns en App för det.

Idag, den fjortonde dagen i den tredje månaden, firas den internationella Pi-dagen, något som bland annat Google uppmärksammar. Vad passar bättre än en app som låter dig tävla mot andra nördar?

Pi: förhållandet mellan en cirkels omkrets och diameter, avrundas oftast till 3.14, men egentligen fortsätter decimalerna i all oändlighet.  Att memorera de oregelbundna talen har blivit en klassisk nördutmaning och naturligtvis finns det en app för att träna fram nästa globala mästare.

Med Pi-Brain har du möjlighet att testa ditt minne och att öva in det magiska talet eller att ha en tävling med vänner och familj. Du matar helt enkelt in decimalerna tills programmet berättar att du missat rätt siffra – om du failar kan du välja mellan att få reda på korrekt svar alternativt avbryta. Det finns även ett träningsläge där du när som helst kan tjuvkika på kommande talserier. En interntopplista sparar resultatet så att du kan flasha på nästa mattekonvent.

Pi-Bran är gratis i App Store.

Hur långt minns du Pi? Världrekordet innehavs enligt Guinness rekordbok av Lu Chao, han kan 67890 decimaler …

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

2 svar på ”Plugga decimaler på Pi-dagen? Det finns en App för det.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *