Kategorier
Random.app

iPhoneanvändarna surfar mest på helgen

Det brittiska analysföretaget Localytics, vilka specialiserat sig på mobil statistik, har kommit med siffror för iPhoneägarnas trafikanvändning.

Det är på natten de kryper fram, skriver andra sidor. En rätt bra förklaring.

Statistiken från Localytics visar hur iPhoneägarnas datatrafikanvändning dramatiskt ökar under kvällar och helger.

iPhoneanvändare genererar normalt 7% mer trafik på helgen än på en genomsnittlig vardag. Lördag är den dag då mest trafik används. Från en låg nivå vid 06 på morgonen kryper trafiken snabbt uppåt. Vid 11.00 ligger trafiken på över 90% av maximal användning. Skillnaderna under resten av dagen är marginella – det både spelas, snackas, chattas, mailas och surfas flitigt under hela lördagseftermiddagen och kvällen.

Som en jämförelse är användningen under vardagar mer koncentrerad på kvällen med en långsam uppgång vartefter arbetsdagen avslutas, och toppnivå vid 21.00, eller 9:00 EST, vilken är tidszonen Localytics utgått ifrån. Vid den tiden är östkustens iPhoneanvändare hemma, medan västkusten tar sig hemåt.

Siffrorna är inte direkt förvånande. iPhone är ingen affärstelefon, och används inte i särskilt stor utsträckning under arbetsdagen. Däremot är det en fantastisk enhet för underhållning i alla dess former.

En jämförelse mellan trafikanvändningen under lördag och tisdag kan ses här. Läs mer på Gigaom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *