Kategorier
app store

Senaste nytt om App Stores godkänningsprocesser

Apple är igång med sina konstiga beslut och anledningar till varför applikationer som skickats in till App Store inte godkänns igen. Nu är det ikoner som ser för lika ut jämfört mot Apples egna ikoner som är på tapeten.

Granskningsprocessen för inskickade applikationer till App Store är känd för att vara mycket kritisk, och i vissa fall obegriplig. De senaste dagarna har ännu några dykt upp.

För någon vecka sedan fick Tapbots, tillverkarna till appen Convertbot, bakslag på sin inskickade uppdatering till Convertbot. Anledning: ikonen för tidskonvertering var för lik Apples default-ikon för Recent/History. Det konstiga i detta fall är att ikonen alltid funnits där sedan version 1 av appen, men att Apples granskningsteam inte förrän nu upptäckt ”misstaget”.

Samma sak hände applikationen Chess Wars som är ett schackspel där du kan chatta med dina motståndare. Det Apple här reagerade på var pratbubblorna i chatten. Det såg för likt ut SMS-chattbubblorna, tyckte man. (Se jämförelse här.) Efter att appens utvecklare tagit kontakt med en kontaktperson på Apple visar det sig att man har varumärkesskyddat pratbubblorna, och att dessa alltså inte får användas eftersom man då kan tro att det är iPhonens SMS-funktion man använder när man i själva verket chattar.

En solskenshistoria är dock VoIP-appen Vonage som är godkänd. VoIP-appar finns det inte mycket av, och de flesta utvecklare tappade nog hoppet i och med Google Voice-affären.

Ett svar på ”Senaste nytt om App Stores godkänningsprocesser”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *