Kategorier
tredjepartsprogram

Loopt första app på iPhone som körs i "bakgrunden"

En svag punkt iPhone OS har varit och är avsaknaden av möjligheten att kunna köra applikationer i bakgrunden. Så fort du går ur ett program så stängs allt runt appen av. Sedan OS 3.0 finns dock bakgrundskörning lite i form av Push Notifications. Nu kommer Loopt som uppdaterar din status på operatörssidan.

Loopt är ett socialt nätverk där huvuddelen består av positionering av dig och dina vänner, och att visa vänner, andra användare och tips på restauranger och andra nöjen. Loopt finns så klart även som iPhone-app, men för att uppdatera sin position har man behövt starta appen.

Nu meddelar man dock att man kommer att kunna uppdatera sin position helt automatiskt och dygnet runt, något man skulle kunna kalla för en bakgrundstjänst.
Det finns bara två hakar. Du måste använda mobiloperatören AT&T i USA och betala $4 per månad om du vill använda tjänsten.

Rent tekniskt har iPhonen inte ett finger med i spelet, mer än att vara uppkopplad till en telefonmast. Det Loopt gör är att ha startat ett samarbete med den amerikanska mobiloperatören AT&T som mot en månadssumma på mobilräkningen kontinuerligt skickar din position (vilken telefonmast din mobil är uppkopplad till) till Loopt, som sedan visar positionen för dina kompisar. Denna lösning gör även att man skonar batteriet från GPS-belastning. Det fungerar alltså likadant som den svenska tjänsten LociLoci.

2 svar på ”Loopt första app på iPhone som körs i "bakgrunden"”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *