Kategorier
tredjepartsprogram

Spotifyklient för iPhone nu i Cydia

Hade du problem att ladda ner Spot – den inofficiella Spotifyklienten vi tipsade om förra veckan? Då kan du göra ett nytt försök. Sen några timmar kan alla som har en jailbreakad telefon ladda ner programmet via Cydia.

Förra veckan tipsade vi om Spot, en Spotifyspelare för iPhone som programmeras av den svenska utvecklaren Joachim Bengtsson. Spot gör det möjligt för användare som har ett betalkonto (s.k. premiumkonto) hos mustiktjänsten att streama musik via sin iPhone.

Flera läsare har hört av sig och berättat att de har haft problem att plocka ner binärerna eller att de inte fått klienten att fungera.

Därför kan vi med glädje berätta att Spot nu enkelt går att installera på jailbreakade telefonervia Cydia. Du finner programmet i Utilities-avdelningen.

Eftersom vi fortfarande inte har tillgång till något premiumkonto så kan vi tyvärr inte bekräfta att allt fungerar som det ska – vem blir först att göra det i kommentarerna?

För en genomgång av hur du installerar Spot och får programmet att köra i bakgrunden medan du gör annat på din iPhone, se Nikke Lindqvists exemplariska instruktioner i kommentarstråden. Tack!

11 svar på ”Spotifyklient för iPhone nu i Cydia”

Funkar toppenfint.
Gör så här:

1 Backa upp din iPhone
2 Jailbreaka din iPone (läskigt men inte särskilt svårt) – jailbreak hämtar du på det oefterhärmliga TPB
3. Installera Cydia.
4. Skaffa premium-Spotify
5. Hämta och installera Spot via Cydia
6. Hämta och installera Backgrounder via Cydia

Nu har du Spotify på din iPhone och kan lyssna på musik i bakgrunden (medan du gör annat på mobilen alltså). Det enda du behöver betala för är ett din ett premiumkonto hos Spotify (ja och en iPhone och ett obegränsat surfabonnemang då).

Någon som vet hur mycket Spot drar per låt/minut eller liknande? Jag har bara 2gig i månaden som jag kan ladda ner… 🙂

Det verkar som att Spot kör strömmarna som är 160kbit/s och att P2P är deaktiverat. Om inte min matte är helt skev blir det cirka 1.2 megabyte per minut eller 72 megabyte per timme. Korrigera mig om jag är ute och snurrar 🙂

[…] Cydia och dessutom krävs det att man har ett betalkonto hos Spotify. Jag skrev härom dagen en kort minihandledning om hur man gör i en kommentar på iPhone24.se men har fått så många följdfrågor att jag tror att en matigare […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *