Kategorier
Random.app

Vad kostar en iPhone hos olika operatörer? Så kan du hitta det bästa priset

Nu när iPhone säljs av fyra svenska mobiloperatörer och en mängd företag som direktimporterar så är det en djungel där ute. Eftersom alla har olika kommunikationsvanor och olika behov så är det svårt att rekommendera ett specifikt paket. Men det finns verktyg som hjälper dig göra det optimala köpet.

Användaren jeaz på forumet 99.se har gjort en räknesnurra i form av ett kalkylark för macprogramet iWorks. Om du har en mac kan du ladda ner filen från rapidshare. Sen behöver du bara räkna ut dina genomsnittliga förbrukning och fylla i det i filen så säger den var respektive abonnemang kostar.

Om du hellre vill göra allt via webben så kommer det en lösning i flashig form från  webbyrån Sphinxly. Även de har låter dig ange ditt förbrukningsmönster för att få en klar prisbild hos operatörernas olika abonnemang. Webbtjänsten heter kort och gott iphonepriser.com.

Alla svenska operatörer säljer iPhones som är operatörslåsta till sina egna nät. De erbjuder i bästa fall upplåsning efter ett år. Om du vill köpa en olåst iPhone som fungerar med vilket simkort som helst så rekommenderas ett besök hos Prisjakts iPhonelista, som listar de företag som importerar olåsta iphones från utlandet.

Tipstack till Wille på feber. Foto är tagen av William Hook (cc-by).

6 svar på ”Vad kostar en iPhone hos olika operatörer? Så kan du hitta det bästa priset”

iphonepriser.com har helt felaktiga priser!

T.ex
Telia Prata På med bredband extra då kostar iPhone 995 + 24*150.
Dvs totalt för iPhone 4595 inte 5995 som dom anger…

Även deras samtals summeringar stinker. Ett enkelt spreadsheet ger bättre resultat.

Kan man köpa en Iphone som ett alternativ till en bärbar dator, dvs kan man skriva Worddokument mm?
Marika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *