Kategorier
Random.app

Viv Mag – En helt digital tidning för iPad

Steve Jobs släppte nyheten om iPad för knappt 2 månader sedan. Det har spekulerats mycket om att iPad kommer bli ett starkt alternativ till tidningar och kanske främst magasinformaten. Viv Mag släpper nu sitt exempel på ett helt digitalt magasin för främst iPad, iPhone och andra pekskärms datorer.

Innehållet i magasinet blir rörligt och känns levande. En intressant inblick i vad som komma skall.

[vimeo]http://www.vimeo.com/10204353[/vimeo]

Det här klippet visar mycket av det som man önskar sig av ett bra digitalt magasin. Fler liknande magasin och tidningar  är på gång. Utvecklingen går helt klart mot att ge användarvänliga alternativ som erbjuder läsaren något mer än vad pappret kan. Vad säger ni där ute? Är iPad den pappersdödare som många påstår?

Av Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

2 svar på ”Viv Mag – En helt digital tidning för iPad”

Jag tror att den kan fylla ett behov även hos de som inte har världens största teknikintresse. T.ex. så är min mor oerhört intresserad av denna produkt just på grund av dess smidiga storlek och möjligheten att kunna läsa e-böcker och nyheter. Så när det kommer digitala alternativ till traditionella papperstidningar tippar jag att många kan tänka sig skippa de fysiska alternativen.

Jag hoppas bara att 3G-operatörerna kan komma med vettiga abonemangsformer.

Precis som Joel misstänker jag att iPad kommer att bli en kanongrej för teknikovana människor. Så varför inte ett Magazin? Klockrent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *