Kategorier
Random.app

PC-nörden som blev kär i en iPhone

Gästkrönika. Supperbloggaren och chefredaktören Tommy K Johansson var länge skeptisk till iPhone som han trodde både var slö, ful och dum. För iPhone 24 berättar han historien om en oväntad förälskelse.

Det var en gång en inbiten PC-nörd som trivdes alldeles utmärkt i sin Windowsvärld. Faktum var att han trivdes så bra, att han hade gjort det till sitt arbete att skriva om hur bra han trivdes med Windows. Tidpunkten för den här berättelsen börjar någonstans efter Apples lansering av första generationens iPhone.

PC-nörden hade inte skaffat sig några speciella åsikter om den där iPhone som gjort rungande succé världen äver. Visst hade han nämnt mobilen i någon artikel, men han hade inte provat den och inte litade han på medias hyllningar när det gällde Appleprodukter.

Journalistvärlden var historiskt sett inbitna Macanvändare, vilket, enligt PC-nördens stereotypiska och generaliserande åsikter, resulterade i att Apples produkter förutsättningslöst höjdes till skyarna. De höga betygen vägde således ingenting.

PC-nörden drog därför, helt utan självinsikt i ironin, slutsatsen att iPhone med största säkerhet var extremt överskattad och troligen både slö, ful och dum.

Synd att den där lilla klicken fanatiska Macgalningar råkar kontrollera Sveriges alla media, suckade PC-nörden, under tiden han började installera trettofem nya säkerhetspatchar och drog igång en skanning efter farlig kod på hårddisken.

Var god vänta, återstående tid 4 timmar, deklarerade datorn. Det här var en av fördelarna med Windowsvärlden – Microsoft såg till att man tvingades lämna datorn och göra något annat, så att man inte får ryggvärk och dålig syn.

PC-nörden – okej, jag erkänner, det är undertecknad – stack iväg från hotellet vid Slussen i Stockholm, för att träffa en gammal bekant. Efter att i sexhundra år letat efter en pub som inte var fullsatthittade vi ett trevligt ställe.

Det var då min kamrat fiskade upp sin nya iPhone och räckte över den. Jag blev helt inställd på att äntligen få vatten på min kvarn. Nu skulle jag med egna ögon se hur jävla dålig iPhone är! Och det gick ju… inte alls så bra.

Efter att ha flippat runt bland applikationerna ett tag satt jag mest och glodde med öppen mun. Jag testade ett fotbollsspel med grafik som sprang cirklar runt den bärbara dator som stod och rasslade på hotellet. Jag fick se hur man kan twittra på allvar; hur man kunde ta en bild med kameran, skriva några ord och posta en tweet på några sekunder – allt med ett superlogiskt gränssnitt. Och jag fick se Spotify. Det här var långt innan Spotify släppte sin iPhone-applikation, så det var en tidig beta. Men jäklar…

iPhonen fick mig att inse hur den mobila världen borde fungera i framtiden. Grejen var bara att det fungerade redan nu. Apple hade varit i framtiden, plockat upp tekniken, åkt tillbaka och lagt den i mina händer.

Hur kunde jag inte bli kär?

Jag beslutade där och då att jag måste ha en iPhone. Det stod klart att jag härefter inte kunde sköta mitt vardagliga arbete utan en iPhone. Trots det tog det ett bra tag innan köpet blev av.

Andra delen av min krönika handlar om livet som PC-nörd med iPhone.

Tommy k Johanssons driver  Sveriges största svenskspråkiga IT-blogg och är chefredaktör för tidningen Allt om PC.

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

6 svar på ”PC-nörden som blev kär i en iPhone”

Ja verkligen. Kul att höra att det finns folk som switchar. I alla fall i det lilla 🙂

Ta det lugnt nu men du kanske kan ana att det är samma känsla när man byter dator från PC till Mac; )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *