Kategorier
Random.app

10 saker som iPhone-användare irriteras över, och hur du kan fixa dem

MSN (ja, Microsofts MSN) har samlat en lista på topp 10-saker som kan ge upphov till irritation på iPhonen. I listan finns bland annat tips på hur du kan få batteriet att hålla längre och alternativ till krångliga App Store.

Microsofts nyhetssite MSN har inte helt oväntat en lista med ”top 10 iPhone annoyances”, där man klagar över en del saker som konkurrenten Apple kunde ha gjort bättre när det gäller iPhone och ger bättre alternativ och lösningar. Nedan finner du ett urval av punkterna, hela listan hittar du här.

Gmail + IMAP + iPhone = fail

Gmail med protokollet IMAP i iPhone fungerar inte så bra då Gmail använder en del egenutvecklade funktioner så som taggar, arkivering, trådning och stjärnmärkning av mail. Via IMAP är Gmails taggar mappar, och du kan bara ge varje mail en tagg, som även gör att mailet arkiveras från inkorgen.

Lösning: Använd Gmails webbapp (gå direkt till gmail.com i Safari på iPhonen) där alla funktioner fungerar som de ska i ett härligt AJAX-gränssnitt.

Få ut mer av batteriet

Att iPhone gillar att dra kräm är inget som går att neka. Men det är å andra sidan inte så konstigt då man i de flesta fall använder sin iPhone mer än vad man gör med en vanlig icke-smartphone.

Lösning: Slå av WiFi och 3G när du inte använder de, stäng av push notifications. Om du verkligen behöver mer kräm bör du tänka på att köpa ett externt batteri.

Läs hela listan hos MSN Tech

4 svar på ”10 saker som iPhone-användare irriteras över, och hur du kan fixa dem”

Jag har en annan sak som irriterar mig… Det är när du skriver ex meddelande eller mail. iPhonen kommer med ett förslag på ord och ser du inte det så ersätter den med SITT ord. Borde det inte vara så att kunden alltid har rätt? Vill jag använda apples alternativ skulle jag peka på det annars skulle de bara glömma att de kom med förslaget?

Störande. Tack för en bra blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *