Kategorier
Random.app

iPhone OS 3.0.1 stoppar varken upplåsning eller jailbreak

Igår kväll släpptes iPhone OS 3.0.1. Miniupdateringen täpper igen ett säkerhetshål som gör det möjligt att hacka iPhone via SMS. I samband med släppet varnade vi för att alla uppdateringar kan påverka funktionaliteten på de telefoner som använder av Apple icke godkända tekniker.

I morse meddelade iPhone Dev Team, som utvecklat några av de populäraste verktygen för jailbreak och borttagande av operatörslås, att det är säkert att uppgradera till iPhone OS 3.0.1

Så här skriver iPhone Dev Team på sin blogg:

Du kan fortfarande använda redsn0w v0.8, som vi släppte för några veckor sen, för att jailbreaka dagens 3.0.1-uppdatering. Låt iTunes updatera eller återställa din telefon till den officiella 3.0.1-versionen och kör sedan redsn0w igen. Det enda ”tricket” är att när redsn0w ber dig identifera vilken IPSW som används, välj den gamla 3.0 IPSW’n i stället för den nya 3.0.1-versionen.

Efter att du har jailbrekat kan du återinstallera ultrasn0w 0.9 om du behöver låsa upp telefonen.

Anledningen till att de gamla teknikerna för jailbreak och upplåsning fortfarande fungerar i den nya versionen, trots att Apple förväntas stänga igen hålen vid första bästa tillfälle, är att uppdateringen baseras iPhone OS’ gamla kodgrenen som fortfarande innehåller de säkerhetshål som redsn0w och ultrasn0w använder för att ta kontroll över telefonen.

Foto: penmachine (CC-BY)

5 svar på ”iPhone OS 3.0.1 stoppar varken upplåsning eller jailbreak”

Har version 2.2.1 på min iPod. Att uppdatera till 3.0 kostar 75 kr. Kostar det ytterligare att uppdatera till 3.0.1 och senare till 3.1 eller jag behöver inte betala igen förrän 4.0 kommer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *