Kategorier
tredjepartsprogram

7 säkerhetstips för din iPhone

Nu i dagarna hålls hackerkonferensen DEFCON i Las Vegas där bland annat delar av Dev-Team (gänget som ser till att du kan jailbreaka din iPhone) deltar. Med anledning av att det är just en hackerkonferens så finns där mängder av, just det, hackers som kan göra allt för att försöka komma åt dina lösenord och andra hemligheter. Dev-Team ger oss några vettiga säkerhetsråd när det gäller iPhone.

Man varnar alla iPhone-användare på DEFCON-konferensen och uppmanar de att följa några enkla, men på denna konferens nödvändiga råd för att inte få sina Twitter-konton kapade, mailboxar genomkikade, få suspekta bilder på Facebook-kontot eller andra elakheter illasinnade hackare kan hitta på. Merparten av dessa tips kan, och bör användas även när du surfar med din iPhone (och andra prylar) på öppna, okrypterade WiFi-nätverk.

Ett urval av råden:

  1. Gå inte in på sidor där du har cookies sparade som loggar in dig automatiskt. När du på webbsidor loggar in och väljer att få vara inloggad en längre tid sparas ofta ditt lösenord i klartext. Om du inte surfar på krypterade sidor kan då någon lätt plocka upp ditt lösenord när det färdas genom luften.
  2. Använd helst inte öppna nätverk alls. Som vi beskrev i punkten ovan kan vem som helst med rätt verktyg se den data som du skickar och tar emot när du använder okrypterade trådlösa nätverk. Försök istället när det är möjligt att använda mobilnätet.
  3. Byt default-lösenord. Om du har jailbreakat din iPhone har den ett förinställt lösenord (”alpine”) från början som gör att du kan redigera i filsystemet. Byt ut lösenordet, eller stäng av SSH-funktionen.

För resterande tips, besök iPhone Dev-Teams wiki.

Bild: dailylifeofmojo

2 svar på ”7 säkerhetstips för din iPhone”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *