Kategorier
app store

5.000 sexuellt orienterade appar borttagna – Apple svarar

Tidigare i veckan togs 5.000 program som Apple betraktade som för sexuellt orienterade bort ut App Store. Nu svarar en ansvarig inom företaget på varför.

App Store må vara en fantastisk heltäckande lösning för program, men en nackdel som inte alltför sällan utpekas är att Apple besitter total kontroll. De har full kontroll över vad som släpps in, och vad som får existera.

Man har tidigare fått kritik för att man filtrerat bort alla program som haft antydan till sexuellt material i sig, något som dock verkade ändras något när man införde åldersgräns på vissa program.

Tidigare i veckan togs dock 5.000 program som Apple kallar ”öppet sexuella” bort.

”När vi får klagomål från kunder om tvivelaktigt innehåll ser vi över dem”, säger Trudy Miller, representant från Apple. ”Om vi märker att dessa apps innehåller olämpligt material plockar vi bort dem och begär att utvecklaren gör nödvändiga förändringar för att dennes program ska få distribueras av Apple.”

Uttalandet har sin grund i en tidigare notis från Apple där man hävdat att företaget hade fått åtskilliga klagomål om program med sexuellt innehåll i App Store. Man ska därmed ha ändrat sina riktlinjer.

Enligt webbplatsen AppShopper.com, som håller koll på App Store, plockades över 5.000 program bort mellan 17:e och 20:e februari.

Ett svar på ”5.000 sexuellt orienterade appar borttagna – Apple svarar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *