Kategorier
Random.app

”Apple of My Eye” – vacker kortfilm gjord med iPhone 4

Igår så postade jag den dokumentära kortfilmen 156 Turns som var helt filmad med en iPhone 4. Samtidigt så beklagade jag lite över att det var dokumentärt material och att jag hellre ville se något i spelfilmsstuk. Det jag inte visste då var att det redan existerade i kortfilmen ”Apple of My Eye”.

[vimeo]http://vimeo.com/12819723[/vimeo]

Det som gör ”Apple of My Eye” extra intressant, förutom att den är filmad som en riktig film och inte en dokumentär, är att den förutom att vara filmad med en iPhone 4 dessutom är helt klippt med iMovie för iPhone!

Som om det inte var nog så finns det dessutom ett par minuters bakom kulisserna-klipp som du kan se direkt när filmen tar slut. Det är väldigt intressant att se någon som faktiskt använder sin iPhone 4 till att spela in en film och vi får dessutom en titt på redigeringen i iMovie.

Jag kommer i fortsättningen inte sitta och posta ett inlägg så fort någon har spelat in en film med sin iPhone men samtidigt så känner jag att så här innan vi i Sverige själva fått testa oss fram med videofunktionen så är det intressant med material som visar hur bra kameran faktiskt är.

Att snabbt kunna spela in högupplöst film och sedan dessutom klippa den direkt i telefonen känns faktiskt fortfarande lite som science fiction för mig.

Nu väntar jag spänt på den första svenska filmen som är inspelad helt med en iPhone 4.

Ett svar på ””Apple of My Eye” – vacker kortfilm gjord med iPhone 4”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *