Kategorier
Random.app

iPhone bakom Niklas Svenssons Mankell-scoop

Expressens Niklas Svensson lyckades med hjälp av sin iPhone göra vad inga andra reportrar lyckades med. Henning Mankell är hett villebråd för reportrar sedan han varit med på Ship-to-Gaza och arresterats av Israel. När Mankell släpptes gällde det för reportrarna på plats i Israel att arbeta snabbt för att få till de eftertraktade bilderna samt möjligen en intervju. Niklas Svensson grävde i sann reporteranda fram vilket plan Mankell skulle åka hem med. Så här berättar han idag för Resumé:

– När jag sedan klev ombord, som en av de sista, blev jag nervös eftersom jag inte såg Mankell – jag scannade av planet och hittade honom inte. Men så kom han – och Mehmet Kaplan – in som de sista.

– Då sprang jag fram och frågade om jag fick ta en bild. Jag tog bilden med min Iphone och skickade bilden direkt till centralredaktionen på Expressen, innan planet taxade ut.

– Omedelbart efter att planet kommit upp och man fick lossa på säkerhetsbältet sprang jag till Mankell och frågade om jag fick ställa några frågor – och det fick jag. Jag gjorde intervjun med min Iphone och bandspelaren, intervjun varade i elva minuter.

Intervjun med Henning Mankell har spridits över hela världen och visats av bland annat Al Jazeera. Här kan du se den i sin helhet via Expressen.

Läs hela Resumés intervju med Niklas Svensson här

Vi på iPhone 24 vill ge Niklas Svensson all beröm för sitt arbete och konstaterar återigen hur användbar en iPhone kan vara.

Av Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

Ett svar på ”iPhone bakom Niklas Svenssons Mankell-scoop”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *