Kategorier
Random.app

156 Turns – den första kortfilmen helt filmad med en iPhone 4

En av mina första tankar när Steve Jobs förklarade att iPhone 4s videokamera filmade i 720p var hur lång tid det skulle ta innan vi började se filmer som gjorts helt med hjälp av telefonen. Snabbare än väntat visar det sig!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o5JQdgvzuL0[/youtube]

Filmen dokumenterar en dag på Pikes Peak International Hill Climb i Colorado Springs och du kan se den här ovanför, förslagsvis i 720p och i fullskärm. Jag hade personligen föredragit någon form av spelfilm framför det här dokumentära inslaget men tycker ändå att det är intressant att se hur bra det faktiskt kan se ut när du filmar med din iPhone 4.

Mannen som ligger bakom filmen heter Seth Schaeffer och han har förklarat att det enda han haft problem med gällande att filma med sin nya telefon är att autofokusen inte alltid fungerar som man vill. Detta gjorde tyvärr att en hel del saker han filmat inte gick att använda. Han förklarar dock även att det är en otroligt imponerande kamera med tanke på storleken och att den faktiskt sitter i en mobiltelefon.

Jag kan garantera att det i framtiden kommer att dyka upp ett helt gäng med både kort- och spel-filmer som är filmade med en iPhone 4 i framtiden och lovar att hålla er uppdaterade!

2 svar på ”156 Turns – den första kortfilmen helt filmad med en iPhone 4”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *