Kategorier
Random.app

Apples uppgradingsbonus: Gratis Find my Iphone

Äger du den senaste versionen av iPad, iPhone eller iPod Touch? Grattis, då gav Apple dig just en present och en uppmuntran till att uppgradera till iOS 4.2.1 som släpps ikväll.

I kväll släpps till slut iOS 4.2.1 vilket bland annat innebär svenskt språkstöd och multitaskning för alla med gråimporterade iPads, men det finns så klart anledningar även för ägare av andra ienheter att uppgradera sitt system. En oväntad överaskning är att alla som äger den senaste generationen av iPad, iPhone eller iPod Touch nu får spårningstjänsten ”Find my iPhone” gratis.

Med Find my iphone är det möjligt att spåra var ens borttappade ienhet befinner sig (tjänsten är alltså inte, trots vad namnet antyder, begränsad till just iphones), att skicka ett meddelande eller spela upp ljud på enheten samt, för den som är mer dramatiskt – radera allt innehåll.

Läs mer hos Apple eller följ den här guiden för mer information om hur du gratis aktiverar Find my Iphone:

  • Uppgradera till iOS 4.2.1 (släpps kl 19.00 måndag)
  • Gå till Inställningar -> E-post, kontakter, kalendrar -> Lägg till konto
  • Välj ”Mobile Me”
  • Ange ditt AppleID som du använder för att handla i iTunes
  • Godkänn de uppdaterade licenskraven
  • Om du blir tillfrågad, bekräfta din epostadress genom att klicka på länken som mailas till dig och gå sedan till Inställningar -> E-post, kontakter, kalendrar  och välj ”MobileMe”
  • Aktivera ”Find my iPhone”

Hurra! Din ienhet kommer nu alltid att vara spårbar via me.com samt appen ”Find my iPhone” (installera den på alla dina enheter).

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

5 svar på ”Apples uppgradingsbonus: Gratis Find my Iphone”

Den söker inte via GPS. Den söker via mobilstation och det kan ju vara hur långt bort som helst.

det dåliga är att platstjänster måste vara på, den som hittat iphonen kan ju bara stänga av den!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *