Kategorier
app store

Facebooks iPhone-utvecklare hoppar av tåget

Facebooks iPhone-utvecklare Joe Hewitt har blivit så frustrerad på Apples processer och klagomål när det gäller godkännandefasen av iPhone-applikationer att han nu hoppar av utvecklarstolen för iPhone-appen på Facebook.

My decision to stop iPhone development has had everything to do with Apple’s policies.
– Joe Hewitt

Joe Hewitt, iPhone-utvecklaren bakom en av de största och mest använda iPhone-apparna har alltså tröttnat på hur Apple hanterar app-ansökningar till App Store och visar sitt missnöje med att ta ett steg tillbaka från iPhone-delen på Facebook och istället satsa på andra äventyr inom företaget.

Joe har inte varit tyst vad det gäller just dessa Apple-processer. Så sent som i augusti framförde han klagomål som privatperson på sin egna blogg där han berättar att han helst vill se att granskningsprocessen helt och hållet elimineras.

Marco Arment, utvecklare av Tumblr samt Instapaper, har också uttryckt missnöje över App Store ett flertal gånger på sin blogg. Bland en av de lösningar på problemen han presenterat är att man har kvar App Store, men inför möjligheten att precis som med vanliga Mac-program kunna ladda ner programfilen och sedan dra in den i iTunes för att sedan synkronisera över den till iPhonen.
Marco ser även att App Store ska vara kvar, men att det ska vara en ”bonus” att hamna där, ett sätt för användare att enklare kunna hitta programmet och enklare kunna installera den.

Via: TechCrunch

[Bild: snackfight]

2 svar på ”Facebooks iPhone-utvecklare hoppar av tåget”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *