Kategorier
app store

App Store når milstenen 100,000 appar

Den 4 november nådde Apples App Store en ny milsten. Sedan starten den 10 juli 2008, då App Store lanserades i och med en uppdatering av iTunes, har man godkänt lagt in 100,000 appar i App Store.Trots de tröga godkännandeprocesserna Apple envisas med och som vi berättade om senast igår har man alltså på lite mindre än ett och ett halvt år lyckats godkänna hela 100,000 appar som fått porten in till butikshyllorna öppnad. Apparna har kategoriserats under 20 olika kategorier, och iPhone- och iPod Touch-användare världen över (nåja, i de 77 länder där Apple öppnat App Stores, men med tanke på hur lätt det är att skaffa ett iTunes Store-konto i USA, utanför USA kan vi nog tänka oss att siffrorna är större) har totalt gjort över 2 miljarder nedladdningar av Appar.

På dess Wikipedia-artikel kan man se några andra milstolpar, och till exempel ser vi att App Storen fick en rejäl start i rakertfart då man på tre dagar hade fått de 800 tillgängliga apparna att tillsammans laddas ned över 10 miljoner gånger.

Men nu när det finns hundra tusen appar är det mycket skit som finns att ladda ned, och för att hitta guldklimpar bland alla pruttappar och ficklampor behövs verktyg. Bland annat är iPhone-bloggar en bra källa, men förutom bloggar och Genius for Apps tipsar AppJudgement om appen Chorus (US only) som är ett litet socialt nätverk för att hitta nya appar.

Via: Apple

[Bild: Steve Rhodes]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *