Kategorier
app store

Musikigenkännaren Shazam börjar ta betalt

I varje Sony Ericsson-telefon som säljs finns funktionen TrackID som låter dig spela in en snutt av en låt, skicka iväg den för hemligstämplad analys och sedan få låttitel och artist. Shazam, iPhone-motsvarigheten börjar nu försöka sig på att ta betalt för samma tjänst.

Om du redan idag ”taggar” musik med Shazam behöver du inte oroa dig, men om du inte hört talats om denna nästintill fantastiska app innan, och känner på dig att detta är något du kommer använda en hel del bör du fundera på att istället för Lite-versionen införskaffa Shazam Encore för 38 kronor.

Varför då? Jo, i och med att Shazam har stuvat om och lanserat en Pro-version av iPhone-appen har man från och med nu även lanserat en Lite-version (den versionen som är gratis och kort och gott heter ”Shazam”) har man även strypt Lite-versionen, som nu bara kan göra fem taggningar i månaden. Känner du att du kommer göra fler taggningar än så i månaden får du glatt betala engångssumman på 38 kronor för Encore.

Om du dock redan har laddat ned Shazam tidigare får du behålla dina obegränsade taggningar genom att uppdatera till version 1.8 genom App Store.

Men vad är mer nytt i 1.8? Shazam laddar snabbare och man har även alltså bytt affärsmodell. De in-app-annonser man haft, och kommer fortsätta ha, drar inte in tillräckligt med pengar för att hålla tjänsten igång, och man försöker hitta nya sätt att få in pengar.

Shazam är gratis i App Store, Shazam Encore kostar 38 kronor.

Via: Just Another iPhone Blog

[Bild: Steve Rhodes]

2 svar på ”Musikigenkännaren Shazam börjar ta betalt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *