Kategorier
Random.app

Får vi se radio till iPhone inom kort?

Vid sin senaste keynote lanserade Apple uppdaterade iPod-modeller där de tryckt in en av de mest efterlängtade funktionerna – FM-radio-mottagare. Nu vill så klart alla vill ha radio till iPhonen, även om det finns lösningar. Men nu verkar radiomottagaren ändå vara på väg så att alla RixFM-knarkare kan få sin dos reklam.

Macsajten 9to5mac.com har fått tips om att en Radio-app till iPhone är på gång och utvecklas för fullt. Till skillnad från vanliga appar ska radioappen gå att köras i bakgrunden, precis som iPod-funktionen fungerar idag.

Skälet till att radion dröjer är, enligt 9to5mac.coms källa, att Apple pillar på en lösning som gör det möjligt att när du hör en låt du gillar trycka på en knapp, förflyttas till den inbyggda iTunes Storen i iPhonen och med en till knapptryckning köpa låten.
Men för att den tekniken ska fungera måste radiostationerna själva ”tagga”, alltså skicka med information om vilken låt som spelas just nu. I och med den lilla petitessen kan vi alltså inte vänta oss den smidiga funktionen inom snar framtid här i Sverige.

Om du oroar dig för att du nu måste köpa en ny iPhone kan du lugna ner dig. iPhonen har nämligen sedan en tid tillbaka haft inbyggd utrustning för att ta emot FM-signaler.

[Bild: The Lab]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *