Kategorier
app store

Lyssna på livestreamad radio i din iPhone

En sak Apple aldrig inkluderat i sina iPods och iPhones är en radiofunktion. Men i och med den ständiga uppkopplingen mot internet i iPhone har det på senare tid kommit fler och fler sätt att lyssna på direktströmmad radio direkt i iPhonen.

En del stationer har själva valt att publicera applikationer på App Store där man kan lyssna på stationen live, och SR ger oss en app där man kan strömma deras podcastarkiv.

FStream

Med gratisappen FStream kan du lägga till vilken ljudström som helst som strömmar i formaten MP3, Ogg Vorbis, WMA, AAC eller AAC+. Programmet andas inte riktigt iPhone-kvalitét och man behöver lite mer tekniska kunskaper för att lägga till strömmar. Hos listenlive.eu hittar du de flesta svenska kanaler att lägga till i FStream.

FStream är gratis

Public Radio Player

Med applikationen Public Radio Player kan du lyssna på massor av amerikanska pratkanaler. Även flera jazz-, blues- och klassiska kanaler finns i appen, men jag har ännu inte hittat någon som spelar popmusik.

Public Radio Player 2.0 är gratis

SHOUTcast

Hos SHOUTcast har nästan 40.000 radiostationer samlats. Här finns verkligen allt från klassisk musik till trance via reggae, pop, rock, country, easy listening och massa andra genrer. Här finns för det mesta renodlad nätradio, men även flera mindre stationer som även sänder över luften.

SHOUTcast Radio är gratis

Y! Music

I Y! Music är Yahoo och CBS radiokanaler samlade och snyggt presenterade. Du kan bland annat lyssna på renodlade musikkanaler som sänder små genrer. Gillar du countrymusik från 1950-talet? Det finns en kanal för det. Gillar du hellre 60-tals-country? Det finns en kanal för det också.

Y! Music är gratis

SR Poddradio

Sveriges Radio har ett ganska stort och generöst poddradioarkiv där du får program som är avskalade från musik (på grund av upphovsrättsliga skäl). Via deras Poddradio-app kan du enkelt strömma avsnitten i stället för att behöva ladda ner de i förväg.

Poddradio är gratis i App Store

Bild: Merritt Boyd

11 svar på ”Lyssna på livestreamad radio i din iPhone”

Last.FM är fantastiskt trevlig app, även om det kanske inte är radio på riktigt (utan bättre 🙂 ). Det funkar fortfarande efter att den nyinförda trial-perioden har gått ut på websidan. Antar det bara är en tidsfråga innan det försvinner från iPhone-klienten med dock. 🙁

Last.FM finns förresten bara på amerikanska AppStore, men det är easy enough att hämta appar därifrån.

Med fstream kan man lyssna på tex sommar 30 dagar efter sändning med all musik osv. Det e lite krångligt att få fram URL bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *