Kategorier
Random.app

Guys tips: så får din iPhone 36 timmars standytid

Guy K!
Appleveteranen, teknikevangelisten och världens ende sympatiske riskkaptialist – Guy Kawasaki, berättar hur han tweakat inställningarna på sin iPhone för att få 36 timmars standby. Många av nyckelfunktionerna är avstängda och aktiveras endast vid behov.


Hörnstenen i Guys taktik är att hålla telefonsamtalen på ett minimum, i stället använder han internetuppkopplingen för att kommunicera via email och twitter. Vidare är både 3G och Wifi avaktiverade – telefonen kör bara via EDGE. Även Push är deaktiverat men pollning av mail är satt till en timmes intervall.

Två nyckelinställningar är antagligen även de deaktiveringen av Bluetooth och GPS – funktioner som sällan används.

Värt att notera är att Guy varit väldigt hård mot sin före detta arbetsgivare och nuvarande partner: hans första exemplar av iPhone 3G returnerade han eftersom batteritiden var så dålig, endast fem timmar.

Läs vidare på Guy Kawasaki’s blog.

5 svar på ”Guys tips: så får din iPhone 36 timmars standytid”

Men herregud, jag blir lite fundersam när jag ser alla dessa ”guider” över hur man förlänger batteritiden på sin telefon.

Stäng av allt och ring inte. Vad ska man då ha telefonen till. Lite som att man klagar på att bilen drar för mycket soppa. Kör inte bilen så drar den ingen bensin.

Varför lägga massa pengar på en iPhone om du ändå inte kan använda den som det är tänkt?

Tja, jag kan tycka att det känns lite omständigt att varje gång jag vill surfa så måste jag in och aktivera 3G först osv. Man kan ju inte ha gjort en bra produkt om man måste använda den så lite som möjligt för att den ska hålla.

Jag vill ha en iPhone, men hoppas att de fixar batteritiden på något sätt.

Batteritiden har de flesta mobiler problem med när det kommer till 3G. Inte nytt direkt, därför var jag nöjd på 2G men har mer eller mindre blivit tvungen att skaffa mig en 3G. Bara att gilla läget om man gillar iPhone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *