Kategorier
Random.app

Allvarligt säkerhetshål öppnar upp din iPhone för omvärlden!

Onda ögat

Ett allvarligt säkerhetshål i de senaste versionerna av iPhones firmware, både version 2.0.1 och 2.0.2, gör det möjligt för vem som helst att väldigt enkelt komma åt dina kontaktlistor och att läsa din epost, även fast du har låst telefonen med säkerhetskod. Det behövs inga speciella program eller tillbehör. Men det finns ett sätt att skydda dig!


Det är ack så viktiga funktionen för nödsamtal som ställer till det. En vilande och låst iPhone öppnas enkelt upp genom att du gör så här:

  • Dra på reglaget för att låsa upp telefonen.
  • Välj nödsamtal.
  • Tryck på hemknappen två gånger.

Du hamnar nu bland dina favoriter – som nu ger dig möjlighet att öppna upp din adressbok. Alla dina kontakter kan nu läsas. Och än värre: om någon klickar på en postadress i din adressbok så startas mailprogrammet igång – ”inbrottstjuven” kan nu läsa din mail!

Tack och lov är lösningen på problemet enkel:

  • Gå till Inställningar
  • Gå vidare till Allmänt
  • Välj inställningarna för hemknappen
  • Knyt funktionen antingen till ”Hem” eller ”Ipod”

Efter att du har ändrat inställningarna kommer dubbelklicken inte längre innebära ett säkerhetshål. Du kan nu koppla av 😉 Tack för heads up gizmodo.

3 svar på ”Allvarligt säkerhetshål öppnar upp din iPhone för omvärlden!”

@Johan: Vad pratar du om? Gizmodo är är kreddade med en länk och under det gångna året har vi, de tre senaste veckorna undantaget, så gott som alltid varit först med nyheter på svenska.

Undrar hur många det är som över huvud taget använder säkerhetskod på sin iPhone? Inte jag i alla fall. Sen låter jag den inte ligga framme heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *