Kategorier
Random.app

iPhone 4 – så tycker användarna

Funderar du på om en iPhone 4 är värd sina pengar? iPhone24 frågade två användare vad de tyckte om telefonen och bytet från tidigare modeller.

Jan Viderén tycker att den förbättrade kameran och Retina-skärmen motiverar ett byte.
– Retina-skärmen är som sagt suverän. Jag kan inte hålla skärmen tillräckligt nära för att upptäcka några enskilda pixlar, ögonen kan inte fokusera så nära.

– Kamerans prestanda i svagt ljus är väl det som är en liten besvikelse, den presterar inte så bra där tyvärr. Men utomhus i bra ljusförhållanden är den riktigt bra. Jag har bara testat ett par kortare filminspelningar med den, men hoppas få tillfälle att testa det mer framöver, även att redigera dem med hjälp av iMovie som nyligen dök upp i svenska App Store.

Att vi svenskar skulle få problem med det täckningstapp det klagats över avfärdar han.
– Jag läst om det där och många tror att problemet är begränsat till USA, vars 3G-nät inte uppnått samma kvalitet som vi är vana vid här i Sverige. Jag har som sagt inte upplevt några problem med detta under den månad jag använt telefonen.

Telefonen känns mycket solid och välbyggd, tycker Jan.
– Jag gillar att baksidan nu är platt, det underlättar när man har den liggande på skrivbordet då man skriver. Tappar man den på ett hårt underlag finns risken att den går sönder precis som vilken annan mobil som helst, men överlag är den mycket robust.

Pelle Sten är digital producent på inUse och uppgraderade i fredags efter två timmars köande från en iPhone 3G till nya iPhone 4. Retina-skärmen imponerar.
— Skärmen är fantastiskt skarp. Den bästa jag sett någonsin i en sådan här apparat. Texten i till exempel Twitter-appen ser ut som att den är tryckt. Kurvor hela vägen. Det är nog faktiskt den mest märkbara förbättringen med Iphone 4.
Det andra som märks, enligt Pelle, är snabbheten — åtminstone om man som han byter från gamla iPhone 3G.
— Framförallt med tanke på den seghet som spred sig i flera appar efter att de kommit i iOS4-uppdateringar.

6 svar på ”iPhone 4 – så tycker användarna”

Aha!? Jag har visserligen lyckats tvinga ner signalstapeln med ett par steg när jag höll stenhård runt telefonen, just på ränderna.Men så håller jag den inte till vardags 🙂

@John: Hur ofta och vid vilken typ av tillfällen uppstår problemet? //Blivande iPhone4-köpare. Troligtvis.

helt grym telefon i mina ögon – öron, jag har väntat med iPhone köp fram till nu men efter att ha varit Mac entusiast sedan mitten av 80-talet var det dags.
Inga samtalsdropp, inga problem, vissa OS-irritationer och ett GPS/3G fel som fick min lur att inte visa mig vägen när jag verkligen behövde det. Det är väl det enda. Det är för mig en otroligt välbyggd telefon med datorfunktioner jag aldrig kunnat föreställa mig. Skärmen, multitasking (som alla tjafsar om) och bygg-kvalitet, slår allt jag någonsin sett. Det här är årets telefon, utan tvekan!

Antennproblemet finns även för mig. Mitt första samtal avbröts tack vare konstruktionsmissen av Apple. Lite tråkigt faktiskt att behöva tänka på att inte hålla den med vänsterhand (”på fel sätt”). Lätt att göra dock, när man håller på och pillar med telefonen och plötsligt står det Ingen service… aja annars riktigt schysst telefon som sagt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *