Kategorier
Random.app

Iphone dominerar i USA men totalfloppar i Ryssland

Apples lyxtelefon är fortfarande superhet i många delar av världen. Men samtidigt som iPhone gång på gång slår nya rekord i USA ligger miljontals enheter och dammar i de ryska mobiltelefonaffärerna.

Data från annonsföretaget AdMob visar att iPhone är den mobiltelefon som totalt dominerar den amerikanska smartphonemarknaden, i all fall sett till hur mycket datatrafik som användarna konsumerar. Företagets siffror visar att hela 50% av all amerikansk mobilsurfning skedde på en iPhone under mätperioden oktober 08 – februari 09, en femdubbling jämfört med de 10% som mättes upp under föregående halvår. Även internationellt sett är det iPhone som står i frontlinjen, fast andelen trafik är något mindre och ”bara” representerar en 33%.

I Ryssland verkar det dock gå lite trögare. Inför lanseringen av iPhone i oktober 2008 förband sig tre Apple-partners att sälja totalt två och en halv miljoner enheter, men idag har är endast en tiondel sålda och de besvikna mobiloperatörerna försöker nu att dra sig ur åtagandena, skriver Realtid.

Kanske beror problemen på att det vid lanseringen redan fanns en omfattande mängd privatimporterade telefoner, som den fulimporterade iphone president Dmitry Medvedev lekte med inför BBC’s kameror redan i september?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *