Kategorier
Random.app

iPhone OS 3.1.3 är här – uppdatera inte upplåsta telefoner

Nyligen släpptes uppdateringar till iPhone OS 3.1.3 för iPhone och iPod Touch. Som vanligt finns det en del att tänka på för dig som sitter med en upplåst eller jailbreakad enhet.

Uppdateringen innehåller inga egentliga nyheter, utan består till huvudsak i buggfixar för systemet och dess program. Med andra ord fungerar det precis som 3.1.2, och går att hämta genom iTunes.

För dig som sitter med en operatörslåst iPhone som sedan låsts upp med hjälp av jailbreak blir det dock problem. När man uppdaterar iPhone återställs systemet. Med det försvinner också jailbreak och upplåsning.

Detta gör alltså att om du låst upp telefonen till att använda med en annan operatör eller abonnemang än vad iPhone säljs med, måste du vänta tills hackervärlden knäckt uppdateringen. Enligt iPhone Dev Team ser läget ut som följande;

För iPhone 2G fungerar både jailbreak och upplåsning.
För iPhone 3G fungerar jailbreak, men inte upplåsning.
För iPhone 3GS fungerar varken jailbreak eller upplåsning än.

För iPod Touch första generationen fungerar jailbreak.
För iPod Touch andra och tredje generationen fungerar inte jailbreak.

Det verkar som att varken Dev Team’s redsn0w och PwnageTool eller alternativet Blackra1n är riktigt redo för 3.1.3 än. Det bästa är helt enkelt att avvakta.

Om olyckan varit framme och du uppdaterat i alla fall kan det fungera att tanka hem äldre versioner av iPhone OS härifrån, och sedan uppdatera med anpassad firmware. (Detta gör du genom att hålla nere alt (Mac) eller shift (Windows) när du trycker på återställningsknappen i iTunes.)

Foto: William Hook

18 svar på ”iPhone OS 3.1.3 är här – uppdatera inte upplåsta telefoner”

Är det någon som har lite tips på det här angående att uppdatera när man har jailbreakat? Jag tycker det är väldigt bökigt eftersom det är rent ut sagt ett helvete att installera alla cydia apps igen m.m. Har även prövat dessa back-up program men visst, dom installerade programen. Men det blev som att dom inte var installerade genom cydia/rock utan dom bara fanns där. Det gjorde ju att de tyvärr inte blev uppdaterade m.m när det släpptes updates.

Någon som har tips?

Alltså jag har precis jailbreakat.
När det sedan står i nån artikel: ”nu kan ni som jailbreakat uppdatera med senaste mjukvaran!”
Går man bara in i iTunes då och uppdaterar som vanligt eller ska man göra nåt annat först? Tacksam för svar!

Hej, ett mycket smart sätt, men jag har fastnat. när jag skulle uppdatera d,v,s att jag hade hämtat programmet och tryckte på shift och valde uppdatera. Det uppdaterade ca. 10 sek. sen kom det upp en ruta där det stog: This device isn´t eligible för the requested build. Snälla, hjälp!

Tack för svar.

För att kunna downgrada din iPhone måste du haft den jailbreakad i version 3.1.2 eller tidigare och samtidigt haft din SHSH sparad via Cydia (googla ”SHSH via cydia” för mer info) Utan den kan du inte downgrada din iPhone då den kräver Apple's signatur, vilket den inte får. Du kan läsa om allt detta och mycket mer på http://blog.iphone-dev.org . Jag är troligen i samma sits som dig. Har 3.1.3 på mobilen men inte min SHSH sparad. Det är bara att vänta på att dev-team eller geohot hittar en lösning. Alla framsteg kan följas på länken ovan! Mvh Tommy

Okej, tack för ditt snabba svar. Men jag tror bestämmt att det är bäst att vänta på jailbreak 3.1.3 även om det kan ta tid. Man hoppas att den finns tilljänglig inom några veckor till 2 månader.

MVH Pontus

np! Ja som det ser ut i dagsläget är det det enda man kan göra. Det är bara att hoppas att dom hittar en lösning så fort som möjligt. För som det är nu samlar min iPhone bara damm och jag har inte ens hunnit använda den 🙁
Kommer inget jailbreak till 3.1.3 får vi vänta på den stora 3.2 uppdateringen, för den kommer med all säkerhet bli jailbreakad, till skillnad mot 3.1.3.
Mvh

Jag har försökt att återställa till 3.1.2 men får fel meddelande i slutet och det går inte !!

nån som kan hjälpa!!!!??

Det du måste ha för att återställa till 3.1.2 är att medan du hade 3.1.2 måste du haft cydia installerat på din jailbreakade telefon. I cydia måste du aktiverat länken ”make my life easier” som spar din SHSH i cydia databasen.

Har du inte din SHSH sparad så finns det ingen möjlighet i dagsläget att återställa till 3.1.2 från 3.1.3 tyvärr.

Dock är en jailbreak på väg! Dock ser en unlock ut att vara lite mer avlägsen tyvärr 🙁

Du kan läsa mer om cydia och återställning här:
http://www.ihackintosh.com/2010/02/downgrade-ip

eller googla ”downgrade iphone 3.1.3 to 3.1.2” så får du mer svar!
Mvh

jag återstälde telefonen för att jag kunna uppdatera, med andra ord finns inget sparad!
men det borde finnas ett sätt att återställa eller låsa upp för andra operatörer!!

Ja jag gjorde samma sak, uppdaterade för att kunna återställa min. Men jag hade inte heller min SHSH sparad så det finns ingen lösning ännu tyvärr!

Du kan jailbreaka om du har 2G, 3G och 3Gs med gamla bootromen men det är skitsvårt att veta. antagligen har du som mig, nya bootromen och då kan du inget göra förrän iPhone dev-team har kommit på en lösning!

Min iPhone ligger i lådan och väntar på en lösning!

tack för hjälpen, jag får nog lägga min i en låda med, men jag skulle va tacksam om skriver igen här när lösningen släps!

lycka till

Ja tyvärr är det nog så.
Ja jag kan posta här sen när lösningen finns, men om du själv vill hålla koll så kan du ta en RSS-feed på dev-teams hemsida! För kommer det en lösning kommer den postas där först!

http://blog.iphone-dev.org/

(RSS-feed gör du genom din internet läsare genom att ta ”prenumerera på denna sida”, i firefox är det under ”bokmärken”)

Mvh Tommy

Måste telefonen vara jailbreakad för att kunna nergradera? jag har fortfarande telenorabonemang och uppgraderade till iOS 4 men gillar det inte, kan jag få tillbaks 3.1.3?

Jag har precis samma fundering. Har kollat runt på internet och för att ”downgradea” måste man installera flera prog, skriva massa knasiga saker osv. Vore sååå mycket enklare om man bara kunde ta 3.1.3 uppdateringen och ”uppdatera” om telefonen till den istället. 🙂

Btw, bara jag som upplever iphonen otroligt seg efter 4.0?

Hej, min lur är oxå otrooligt seg med 4.0, vill gärna nedgradera den om det går, fast det verkar vara jobbigt att göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *