Kategorier
Random.app

Svensk författare släpper roman i iPhone

Författaren Daniel Åberg bestämde sig för att inte bara släppa sin andra roman Vi har redan sagt hej då som pappersbok utan låter även vem som helst att ladda ned boken som både e-bok och ljudbok – helt gratis.

Daniel Åberg som till vardags är journalist har själv deltagit i den läsplattedebatt som pågått den senaste tiden och bestämde sig för att genomföra ett experiment i och med sin andra roman han ger ut på eget förlag.

De alternativa vägarna att ta del av boken är dessutom en budgetproduktion och ljudboken är till exempel inspelad nere i en källare och man har på Daniels blogg kunnat läsa om hur han ständigt tvingas avbryta inspelningen av boken för att någon intet ont anande granne råkar spola vatten i ledningen som går precis bredvid det förrådsutrymme som agerar studio.

Men det riktigt intressanta är att han även släpper sin roman helt gratis i e-boksformat vilket gör att du kan ladda ned ett exemplar till din iPhone och läsa hemma i soffan, på tunnelbanan eller under lunchrasten. För att trycka in romanen i iPhonen rekommenderar vi gratisapplikationen Stanza som du med hjälp av dess datorversion för över.

– När det gäller e-böcker är utgivningen i Sverige fortfarande sorgligt krånglig. Trots tal om ny öppenhet så är exempelvis de e-böcker som Bonnier förlagen nyligen börjat sälja hårt kopieringsskyddade – man kan bara läsa dem på datorskärm samt ett fåtal sorters läsplattor. Min roman ska säljas som en riktigt öppen e-bok, utan kopieringsskydd, och gå att läsa på alla datorer, läsplattor och mobiler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *