Kategorier
app store

Låsa upp och starta bilen med iPhonen? Det går redan idag!

sSnart behöver du inte rota fram bilnycklarna för att låsa upp bilen och köra igång den. Eller snart och snart, framtiden är redan här! Om du köper Viper SmartStart och installerar i din bil kan du impa på polarna ganska enkelt.

Sedan i juni har alla iPhone-ägare som hyrt en hyrbil hos bilfirman Zipcar kunnat ladda ner deras iPhone-app där man kan både låsa, låsa upp och tuta med signalhornet i den hyrbil man för tillfället förfogar över.

Nu har billarmstillverkaren Viper tagit det hela ett steg längre, och erbjuder nu en lösning som gör det möjligt för bilägare att inte bara låsa och låsa upp bilen, men även öppna bakluckan, sätta på bilvärmen och till och med starta bilen på flera mils avstånd genom en iPhone-app. Allt som behövs för att skicka kommandon till bilen är mobiltäckning. Tyvärr kan man inte styra bilen med Viper SmartStart, men vi gissar att det kommer i och med nästa uppdatering.

Skämt åtsido (det där om att styra bilen från iPhonen, alltså – resten är faktiskt sant). Inom kort meddelar även utvecklarna att man kan få push-notifikationer om bilens larm har utlöst.

Men smakar det så kostar det. Vill du ha allt som behövs så får du hala upp $500 dollar i närmsta Bestbuy-butik. Dessutom tillkommer en kostnad på 30 dollar om året. Viper StartSmart heter lösningen, och du kan ju i alla fall trösta dig med att själva appen är gratis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *