Kategorier
app store

NASA lanserar iPhone-app

Om du är rymdnörd, eller allmänt intresserad om universum bör du fortsätta läsa. Vi antar även att du har en iPhone. Om något stämmer in på dig är det dags att ladda ner NASAs officiella iPhone-app som innehåller en del godbitar för den intresserade.Det första du ser när du startar NASA-applikationen är en lista med alla pågående och aktuella missions. När du väljer ett mission ur listan så öppnas en app i appen, skulle man kunna säga, där du kan läsa senaste nytt om uppdraget samt se bilder och filmer som rör uppdraget.
Om föremålet ligger i omloppsbana kring jorden kan man även se huruvida objektets omloppsbana ligger genom att lägga banan över en Google Maps-karta. Om du tror dig se ett UFO på himlen så bör du alltså slänga en titt på dessa kartor innan du slänger dig på telefon-appen för att ringa kvällstidningarna.

Är du även siffertokig finns det även ned- och uppräknare till hur länge ett mission varit i luften, eller hur lång tid det är kvar till lift off. Till exempel får vi reda på att det i skrivande stund var 3992 dagar sedan den första delen av IIS, International Space Station, skickades ut i rymden.

Du kan även filtrera och välja ut vad du vill se i appen. Och eftersom NASA är generösa när det gäller de bilder man tar får du spara ner dom till din telefon. Kanske använda som bakgrundsbild?

Om du är rymdnörd, missa inte de podcasts som NASA producerar.

Nasa-appen är gratis i App Store

Ett svar på ”NASA lanserar iPhone-app”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *