Kategorier
Random.app

Läsarfråga: Bra RSS-app med push?

Vi fick en läsarfråga för rätt länge sedan, men som vi svarar på här nu. Bättre sent än aldrig. Frågan kom in via Twitter (@iphone24se heter vi där)

@iphone24se något bra tips på en push app med RSS?

Realtidswebben börjar närma sig med stormsteg och har i vissa fall redan intagit delar av webben. Och ibland är man beroende av snabb information och att så snabbt som möjligt få reda på när siter har uppdaterats. Det verkar i alla fall vår läsare Johan vara då han efterlyser iPhone-appar som pushar RSS-flöden till dig. Vi snokade runt i App storen och hittade bland annat en av våra favoritappar som gör jobbet!

Boxcar 0:- i App store, kostar extra om du vill ha fler än en tjänst inkopplad
Boxcar är min favoritapp som gör iPhonen guld värd, men vid vissa tillfällen rätt jobbig (information overload). Den hämtar snabbt som attan mentions från Twitter, kommentarer från Facebook och visar när du fått mail. I senaste versionen kan man även lägga till RSS-flöden som den kollar med jämna mellanrum och ger dig en push om när något nytt har hänt. Den första tjänsten man lägger till kostar ingenting, men om du skulle vilja lägga till ett till RSS-flöde, ditt Facebookkonto eller Twitterprofil får du betala extra.

RSS Viewer (Push) 15:- i App store
Vi har inte testat den själv, men den ser på hyfsad ut och om du är ute efter apparna så är 15 spänn ingen big deal. Finns egentligen inte så jättemycket att säga om just den här RSS-läsaren mer än att den som namnet utlovar pushar nya poster.

4 svar på ”Läsarfråga: Bra RSS-app med push?”

Man tackar för inlägget! Sen jag ställde frågan har jag testat RSS Viewer. Mycket bra! Gör precis allt du vill att den skall göra! Den rekommenderas verkligen. Boxcar däremot ger ju push för enbart en site, varje flöde du vill lägga till kostar 7kr. Så det blir dyrt om du har många sidor du följer!
Jag föredrar RSS Viewer.

Jag har använt RSS Viewer (Pro) och det fungerar ok. Push är bra, men den följer inte Google Readers uppdelning i mappar. Så man får alla strömmar i en lång lista. Om man har många hundra strömmar blir det lätt ohanterbart.

Istället kan jag tipsa om Byline, som är den bästa RSS-läsaren i mitt tycke. Den har inte Push, men är i övrigt en mycket smidigare läsare som visar strömmarna uppdelade i mappar och dessutom bara visar de strömmar som har nya inlägg. Push är på gång i nästa version.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *