Kategorier
Random.app

iType – fullskaligt tangentbord till iPhone

Vi har tidigare skrivit om det här med iPhonens virtuella tangentbord och att man i vissa lägen vill ha något mer fysiskt så man kan känna knapparna. Under den stora prylmässan CES i Las Vegas som nyss avslutades visade Ion upp ett iPhone-tangentbord.

Ungefär tre iPhones i landskapsläge på bredden och två iPhones i vanliga läget på höjden stor är det tangentbord ljudpryltillverkaren Ion visade upp på CES. Man har passande nog döpt den till iType och är det perfekta tillbehöret för dig som vill skriva en roman på din telefon, men med tanke på storleken kan vi inte riktigt förstå varför du inte kan släpa med en MacBook Air i stället.

Men iType fungerar inte riktigt som man förväntar sig. Tänk dig för både en och två gånger innan du köper tangentbordet då man tack vare Apples begränsningar bara kan skriva in text via Ions iType-applikation. Sedan är det klipp-och-klistra som gäller när du vill använda texten till att svara på ett mail, twittra lite, SMSa eller skriva på den där boken.

Lite nytta har man dock av den, om du håller på att få slut på batteri i din iPhone kan iType hjälpa dig på traven. Tryck i iPhonen i tangentbordet och dess inbyggda batteri laddar upp din iPhone.

Runt $70 kostar iType när den släpps i andra halvan av i år.

Läs mer hos Engadget.

7 svar på ”iType – fullskaligt tangentbord till iPhone”

För stor, för dyr och för begränsad.

Jag riktigt längtar efter ett tangentbord till iPhone. Skulle vid många (fler) tillfällen välja att lämna datorn hemma då, men tangentbordet ska baske mig också få plats i fickan.

Begränsningarna lockar inte alls. Tycker inte att det bådar gott för liknande produkter i framtiden att det ser ut så här.

Jag saknar fortfarande ett liknande tillägg i form av gamepad för att få bättre spelupplevelse genom respons från fysiska knappar. Då skulle man kunna lira t.ex. trevliga platformspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *