Kategorier
Random.app

Londonskola ger elever gratis iPhone

– Nu börjar lektionen, stoppa undan mobilerna!
Så kan det låta på en lektion i en vanlig grundskola, men så är nog inte fallet på Gumley House Convent School i London utan det är snarare tvärtom. – Upp med era gratis-iPhones och börja använda dem!

Om du är elev i rätt klass på Gumley House Convent School i London kan du skatta dig lycklig. I stället för att dela ut Macbooks eller Macbook Pros som många skolor gör får eleverna istället eleverna på Gumley en varsin iPhone 3GS de får behålla tills skolåret slutar nästa år.

Behöver de inte ringa blir den även helt gratis för eleverna då Brentford City Learning Centre betalar all datatrafik, men samtalen får eleverna själva stå för.

I stället för att bannlysa telefonerna inbjuder man i stället eleverna till att använda dem aktivt i undervisningen, något som en del är kritiska till. Katie Ivens från Campaign for Real Education menar att man har regler för att inte få använda mobiler under lektioner på grund av vissa anledningar där man bland annat antyder på att mobiler stör elevens uppmärksamhet på läraren och lektionen. Men regler är till för att brytas, heter det, och det verkar Gumley-skolan hålla med om.

Exempel på de ämnen eleverna på (den katolska) skolan använder appar för att studera är periodiska systemet, Shakespeare, Algebra, matte och bibelstudier.

Läs mer
Electricpig
Telegraph

Bild: Ben+Sam

Ett svar på ”Londonskola ger elever gratis iPhone”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *