Kategorier
app store

IMDb lanserar iPhone-app

IMDb är för många filmnördar (och icke filmnördar för den delen) filmernas bibel. Här kan du slå upp i stort sett vilken film som helst och få veta vilka som är skådespelare, vilken musik som spelades i filmen och så vidare. Nu finns bibeln även i din iPhone.

IMDb, The Internet Movie Database, lanserades i oktober 1990 och köptes 1998 upp av Amazon. Själva databasen startades dock redan ett år innan som en nyhetsgrupp på Usenet. Sedan dess har mer och mer information om skådespelare, filmer och TV-serier lagts in i databasen som i dag håller koll på i stort sett varenda film som producerats runt om i världen, dess skådespelare och en massa annan (o)nödvändig information.

Nu finns databasen även förpackad i en iPhone-version där man liksom på IMDb.com kan se det mesta om film och TV-serier. Tyvärr finns den ännu inte i svenska App store utan än så länge bara i den amerikanska diton, något som ju dock inte borde stoppa fantasten.

Appen har enligt Mashable en del brister såsom att en del bilder inte är helt optimerade för visning på mobiler samt att en del material från webbsidan inte finns i appen. Dessutom kan man inte logga in med sina inloggningsuppgifter för att betygsätta filmer och så vidare. Det medför att de användare som betalar för att få extra innehåll inte kan ta del av detta genom appen.

IMDb är gratis i amerikanska App store

Bild: phill.d

3 svar på ”IMDb lanserar iPhone-app”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *