Kategorier
apple

Magic Mouse – det magiska pekdonet

I dag lanserade Apple en del nytt, utan något event som stöd, som man nästan alltid brukar ha annars. Bland annat lanserades nya iMacar, en upphottad Macbook och några olika varianter på Mac Mini. Dessutom släpptes Magic Mouse, Apples nya mus med multitouch.

Den är ganska likt ett rymdskepp taget ur en science fiction-film, eller är det kanske en Microsoft-mus Apple sneglat på? Det sistnämnda tror i alla fall en del.

Men vad gör en nyhet om ett pekdon på en iPhone-blogg då? Jo, den nya musen innehåller multitouch. Något ju som bekant redan finns i iPhonen, och på nyare Macbook-pekplattor och som man nu alltså försöker flytta in mot mindre mobila datorer.

Det Magic Mouse gör, som den alltså heter (nej, vi skojar inte), är inget märkvärdigt. Du kan i stort sett bara göra samma rörelser och svepningar som du kan göra på nyare Macbooks som har den nya styrplattan.

När du köper en Magic Mouse skulle man egentligen kunna säga att du köper en pekplatta från en Macbook Pro i musformat. Pekdonet (ja, pekdon är ett roligt och lite udda ord) har inga synliga lösa delar, utan större delen av överdelen är touch-känslig, och du scrollar som du skulle göra med en vanlig mus.

I svenska Apple Store kostar Magic Mouse 695:- och har i skrivande stund en färdig att skickas inom-tid på 5-7 arbetsdagar.

3 svar på ”Magic Mouse – det magiska pekdonet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *