Kategorier
app store

Iphone fortfarande Idolfri zon

TV 4 och Expressens påkostade Idol-app har till Bonniers förtret fastnat i App Stores godkännandekö, skriver koncernens egna branchtidning Resumé.

Samtidigt som Schibstedt spottar ur sig iPhoneappar på löpande band stöter mediejättens största konkurrent Bonnier på patrull med sin mobilsatsning kring TV-programmet Idol. Den Idol-app som skulle vara det tredje benet i en raklamkampanj har fortfarande inte släppts in i App Store.

I tidningen Resumé, som bevakar reklambranchen, riktar Otto Sjöberg från Bonnier Mobilab skarp kritik mot Apples rutiner:

–  Vi lämnade in den till Apple i samband med Idol-premiären och den ligger fortfarande hos App-store för godkännande. Förfarandet är så att man aldrig vet när godkännandet kommer. Det skapar problem för medieföretag som jobbar med deadlines för olika satsningar.

–  Det måste till ett annat förfarande där det finns en tidsplan. Vi har tagit upp det med Apple och det är uppe på Europanivå. De har uttryckte en förståelse för våra synpunkter och ska ta upp det med Apple i USA och vi hoppas på en lösning, säger Otto Sjöberg.

Frågan är väl om Idol-appens problem inte ligger i att den reproducerar funktionalitet som redan finns i iPhone, kanske något hos en av de mer irriterande ringsignalerna?

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

6 svar på ”Iphone fortfarande Idolfri zon”

Det är knappast en nyhet att Apple är sega med sin godkännande process och frågan är väl snarare varför de lämnat in den för godkännande lagom till idol premiären.

Hahaaaa, hög tid för Bonnier att inse att de inte har obegränsad makt i medievärlden.

Jacob: Det har nog att göra med att större företag vill hålla vissa saker hemliga en viss tid?

Hålla vad hemligt en viss tid?
De kan lämna in programmet för godkännande några veckor innan programstart och ange ett ”tidigast publiceringsdatum”. Programmet finns i AppStore till premiären och vad är det som ska vara hemligt då?

Jacob: En del företag vill säkerligen hålla allt säkert, och då vill man kanske inte ens att Apples medarbetare som skrivit på alla möjliga tystnadsavtal ska få veta. Eller så var man helt enkelt ganska sena ute med appen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *