Kategorier
Random.app

WolframAlpha – sökmotorn du kan få till din ficka för en halv dollar-lax

WolframAlpha är inte en vanlig sökmotor, istälet profilerar man sig som  a computational knowledge engine. Med WolframAlpha kan du googla (wolframma?) fram alla möjliga fakta om invånare, BNP, största städerna och mer konstiga/avancerade saker. Självklart finns även en iPhone-app med en rätt så saftig prislapp.

Med WolframAlpha kan du söka fram alla möjliga fakta, göra uträkningar och en massa andra saker som är roliga ett tag. Dessutom finns även svaret på den eviga meningen med livet-frågan. (42) När du söker på WolframAlpha behöver du heller inte använda nyckelord, som när du söker på Google, utan WA förstår vad du menar när du skriver ”inhabitants in Karlskoga, Sweden” (detta gör även Google, men inte i lika stor utsträckning).

I dagarna släppte man även en WA-app till iPhonen. Det är ingen vanlig app du köper för 9:- och sedan slänger iväg om den inte var så bra som du tänkte dig. Nejdå, den här måste du hala upp 500 kronor 380 kronor för att få köpa. Ingen billig leksak alltså.

Men appen verkar inte ha något mer än vad webbsidan har, så priset är i det orimligaste laget.

Så du är fortfarande sugen på appen, men vill inte hosta upp de där hundralapparna? Ingen fara – den finns nämligen gratis! Inte som en app, men genom att lägga till ett bokmärke på hemskärmen till den iPhone-anpassade Wolfram Alpha får du i stort sett ett identiskt slutresultat. Detta är även ett tips de själva ger.

Surfa bara in på wolframalpha.com/iphone och lägg till den sidan som ett bokmärke på din hemskärm så är du klar! Gratis!

2 svar på ”WolframAlpha – sökmotorn du kan få till din ficka för en halv dollar-lax”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *