Kategorier
Random.app

Respons på Microsofts begravning av iPhone

I helgen firade Microsoft lanseringen av nya Windows Phone 7 med att gå i ett enormt begravningståg för iPhone och Blackberry. Bilden ovan visar hur microsoftgänget klädde sig i mörka kläder med Windows Phone 7 loggor på i processionen. Nu svarar inbitna macfantaster på tilltaget.The Joy of Tech presenterar den här seriestripen:

Gates to Jobs

John Gruber på Daring Fireball kommenterar Microsofts tilltag som osmakligt och pinsamt. Först och främst gör han gällande att iPhone och Blackberry inte är huvudkonkurrenterna för Windows Phone 7. De kommer istället främst att konkurrera med Android. Han avslutar sin argumentation med följande citat:

Microsoft has never been cool, has never had good taste, but their lack of cool and lack of taste are spiraling out of control.

Jag tycker personligen att ökad konkurrens är bra då det får alla aktörer att bli mer innovativa och utvecklingen av produkter tar fart ordentligt. Larviga jippon och kupper kommer alltid vara en del och John Gruber framstär som väl känslig. Är han så trygg i sin iPhones kvaliteter så kan han väl bara garva åt det. The Joy of Tech har en skönare inställning med sin seriestrip. Hur som helst så välkomnar vi Windows Phone 7 in i spelet.

Obs! Windows Phone 7 släpps först i oktober-november.

Av Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *