Kategorier
app store

Opt out mot datainsamling skyddar din integritet

Pinch Media har  tidigare varit i hetluften på grund den användarinformation och statistik  som företaget samlar in i sina iPhone-applikationer. Spyware i iPhone, hävdar kritikerna, som menar att användaren varken får information om eller kan stoppa insamlingen. ”Ofarlig anonym data”,  hävdade företaget själva.

Nu finns programmet PrivaCy. Det låter dig välja om du vill låta dessa utvecklarföretag samla in information om dig utan att du märker det, eller inte. Eftersom appen bara går att ladda ner i Cydia krävs dock att din telefon är jailbreakad.

Ikonen PrivaCy dyker upp under  Inställningar-menyn i din telefon där du kan välja att inaktivera  statistik-insamling.

Programmet har utvecklats tillsammans med de utvecklarföretag (Pinch Media, Flurry, Medialets och Mobclix) som menar på att de inte har fått tillräckligt med information/statistik ifrån Apple utan därför på detta tveksamma sätt tvingats att samla in den data de vill ha för att kunna följa upp hur deras kunder använder deras applikationer.

De har dock gått med på att låta användarna stänga av funktionen för alla deras nuvarande (och framtida) applikationer genom PrivaCy.

Läs mer om PrivaCy ”Opt-out” hos Cydia:

http://cydia.saurik.com/

Danne, Mailshop.se (foto Michell Zappa (cc-by))

2 svar på ”Opt out mot datainsamling skyddar din integritet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *