Kategorier
Random.app

Spar plats genom att komprimera dina iTuneslåtar

En nyhet i iTunes 9.1 är möjligheten att komprimera om högupplösta låtar för att spara plats på din iPhone eller iPod Touch. Våra tester visar att det går att spara nästa 30% av utrymmet utan att kvaliteten blir märkbart förändrad.

Ett allt för stort musikbiblioteket och det begränsade utrymmet på iPhone kan vara en problematisk kombination. Många är de användare som besväras över det faktum att det inte går att synka ner hela musiksamlingen på telefonen.

Sen iTunes 9.1 finns det dock lite hjälp på vägen: den som inte är en hårdnackad audiofil med väldigt omfångsrik hörsel kan välja att komprimera om sina MP3:or i hög bitrate till AAC-ljudfiler i 128 kbps.

Våra tester visar att komprimeringen fungerar utmärkt: efter att iTunes, i synkningsfasen, gjort sitt något tidskrävande omkodande, krympte en musiksamling på 10.9 GB till 7.72.

Väl värt att pröva för dig som vill få plats med lite mer.

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

Ett svar på ”Spar plats genom att komprimera dina iTuneslåtar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *