Kategorier
Random.app

Vimeo ger kärlek till iPhone och HTML 5

Den populära videodelningstjänsten Vimeo lämnar till sist dagarna av flash bakom sig och introducerar stöd för HTML 5. Äntligen fritt fram för videotittande på iPhone och iPad alltså.

Vimeo, som kan beskrivas som ett smalare och hippare alternativ till videojätten Youtube, saknade fram till igår en viktig byggsten i den moderna webben: stöd för HTML 5. Med tjänstens nya embeddkod anpassar sig dock videospelaren efter besökarens plattform och det blir till slut möjligt att njuta av t.ex. Robyns officella Vimeokanal på en iPhone.

Webbplatser som använder den gamla embeddkoden lägger enkelt till stöd för HTML 5 genom att ladda in en ytterligare ett javascript, enligt ett inlägg på Vimeos egna nyhetsblogg.

De stora jättarna Youtube, Blip.tv, Daily Motion och Break.com erbjuder sedan länge uppspelning i iphoneanpassade videoformat.

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *