Kategorier
Random.app

#24hbc: Buzzometer

iPhone 24 är på plats på 24 hour business camp som just nu hålls på Hasseludden utanför Stockholm. På 24hbc (campets officiella förkortning och tillika Twitter-hashtag) samlas peppade entreprenörer och skapar webbtjänster på 24 timmar. iPhone 24 har tagit sig friheten att störa koncentrerade iPhone-utvecklare för att få oss några intervjuer. Först ut är ett team som bygger en mediabevakningsapp.

I sista stund fick jag en lapp från Judith Wolst med ordet Buzzometer – namnet teamet till slut bestämt sig för att använda tillsvidare.

Buzzometer är tänkt att göra det så enkelt som möjligt för marknadschefer, PR-chefer och IR-chefer – appens målgrupp – att bevaka varumärken, företagsnamn och vanliga personnamn på ett enkelt och användarvänligt sätt direkt i iPhonen.

Man skriver in de nyckelord man vill bevaka och är sedan klar med installationsdelen.
Inne i appen finns grafer o.s.v. för de ord man bevakar. Man ska även kunna bli varnad via till exempel push-notifikationer om det sker stora svängningar på de varumärken man bevakar.

Appen är även menad att vara till för privatpersoner som vill hålla koll på sitt eget namn, säger Judith och tar sig själv som exempel.

Till sin hjälp att få appen färdig under 24 timmar har hon även Martin Söderlund, Patrik Totero och Gustaf Ekelund till hjälp. (Läs även mer om teamet på 24hbc.com.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *