Kategorier
Random.app

#24hbc: DocuWalk

Teamet från Good Old vill flytta ut skolundervisningen från klassrummen till mer naturliga miljöer med hjälp av iPhones, och utvecklar en prototyp-app för detta under 24 timmar på 24 hour business camp.

För att använda den app Hugo och Christer tillverkar under de 24 timmarna behövs inte en hel klassuppsättning iPhones, utan fungerar även om antingen några i klassen har en iPhone, eller om skolan köper in ett mindre antal iPhones.

DocuWalk som appen heter består av en backend där lärarna lägger in uppgifter som eleverna ska utföra, och som då dyker upp i appen som kommer skickas in till App Store och finnas tillgänglig gratis för vem som helst att ladda ned och använda.
Eleverna får sedan i grupp gå ut från klassrummet i mer naturliga miljöer och dokumentera med bild och text som sedan geotaggas. Man planerar även att i senare versioner möjliggöra inspelning av video för iPhone 3GS samt ljudinspelning.

Det kan röra sig om att hitta exempel på vissa typer av arkitektur inom en stadsdel eller att hitta ett antal träd eller andra växter i en park. Eleverna ska kunna ta bilder och skriva text och får det loggat tillsammans med sin position. Deras vandring blir en virtuell vandring på en sajt, som man väl tillbaka i klassrummet kan ta upp på storbild och diskutera i klassen.

Good Old.se – 24hbc

Christer Holger hoppas även att man kan hitta andra användningsområden än bara skolor.

Team Good Old består av Hugo Wetterberg som bland annat kodat ihop appen Allakartor.se och som på dagarna är lead developer på Good Old, samt Christer Holger som är projektledare.

Ett svar på ”#24hbc: DocuWalk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *