Kategorier
Random.app

Apple rensar lagren inför lansering av ny iPhone

Iphonevärlden väntar med spänning på nya iphonelanseringar under WWDC den 8 juni. I USA har försäljingen av iPhone 3G stannat av och Apple försöker rensa lagren med onlineförsäljning via Apple Store – men i Sverige säljer Telias telefoner som smör i solsken.

Det är ingen högoddsare att Apple, precis som föregåande år, lanserar minst en ny iPhonemodell under WWDC – WorldWide Developers Conference. I samband med utvecklarmässan som hålls i Moscone West (Kalifornien) den 8 juni, kommer även det nya operativsystemet iPhone 3 släppas. En välkommen och välbehövd uppgradering som bland annat innebär att applikationerna, i brist på riktig multitasking, äntligen får möjlighet att komma åt push-data från internet.

Eftersom de flesta tar för givet att Apple kommer att presentera minst en ny iPhone i samband med konferensen så har försäljningen på den amerikanska marknaden minskat asevärt. I ett försök att stimulera försäljning utanför de hippa storstadsområderna har Apple därför börjat sälja telefonen i amerikanska Apple Store, skriver Engadget. Kunden måste dock fortfarande teckna ett abbonemang med telefonoperatören AT&T, som till skillnad från operatörer på vissa marknader fortfarande besitter exlusiv ensamrätt.

Här i Sverige, där iPhonefebern kom igång ordentligt först under senhösten 2008, blomstrar fortfarande försäljningen. Telia säljer fortfarande iPhone i väldigt stora mängder och under ett halvår var telefonen faktiskt den mest sålda enheten, skriver Macworld. Kanske har Telia haft lite draghjälp av Telenor, som sent fick tillgång till produkten och stenhårt kampanjar telefonen med sina dyrare abbonemang?

3 svar på ”Apple rensar lagren inför lansering av ny iPhone”

Jag har kollat på de gamla artiklarna och läst om den nya telefonen men kan ni inte skriva en ny artikel om vad rykterna säger nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *