Kategorier
app store

Både SVT Play och TV4 Play på väg in i App store

Idag är det faktiskt en ganska stor dag för iPhone-applikation-scenen i Sverige. Både TV4 och SVT går ut med att man skickat in varsin app för sina Play-kanaler för granskning. SVT gör det med en stor kampanj, TV4 med en liten tweet.

I dag lanserade SVT sin kampanj Dear Steve Jobs där man rest till Apples huvudkontor i Cupertino, Kalifornien för att stå med plakat och vifta när Steve Jobs anländer till sitt kontor med bil. Från 17:00 svensk tid, då klockan är 08:00 på morgonen i Cupertino, sänder direkt från infarten till huvudkontoret. På plakaten uppmanas Jobs att gå in på kampanjsajten och spela in ett ”Ja!” för att han godkänt appen i förtid för SVT. Dessutom bjuder SVT på en demovideo av appen som du ser överst i inlägget.

Samtidigt söker idag Mobilabs Morris Packer på Twitter efter 50 stycken betatestare (alla platser är redan tagna) för TV4as Play-applikation som är inskickad till App store för en översyn innan den eventuellt publiceras. Mobilab är TV4as och Expressens gemensamma bolag för utveckling av mobila tjänster och står till exempel bakom den applikation för succéprogrammet Idol som efter lång väntan på Apples bord lanserades för några veckor sedan. Jag har haft nöjet att ha fått testa TV4 Plays app sedan ett tag och kan säga att bland annat startsidan liknar SVT Plays dito (eller tvärt om).

2 svar på ”Både SVT Play och TV4 Play på väg in i App store”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *