Kategorier
Random.app

Guardian tar betalt för iPhone-app

Guardian tar ett litet steg mot att ta betalt för nyheter på nätet, något som på senare tid växt till en stor diskussionsfråga inom mediabranschen, och tar betalt för sin egna iPhone-app som liksom de flesta andra nyhetsappar visar tidningens senaste nyheter.

Den brittiska tidningen The Guardians nylanserade iPhone-app som hade premiär på den brittiska App store i söndags visar på ett lite annorlunda sätt att ta betalt för nyheter på nätet, eller i detta fall egentlige på mobilen. För en engånssumma – £2.39, alltså programmets kostnad – får du appen i din iPhone och kan läsa nyheter från Guardian för glatta livet.

De demo-videos vi sett av applikationen visar upp ett välbyggt program. Du kan bland annat kolla runt bland nyheter med hjälp av att artiklarna etiketterats (liknande kategorisering), ladda ned artiklar och poddradioavsnitt för läsning och lyssning offline, ett poddradioavsnitt på 30 minuter ska ta ungefär 30 sekunder att ladda ned.
Du kan även göra din helt egna förstasida genom att plocka in de ämnen du är intresserad av och ta bort de du tycker är ointressanta. Det finns även en ”hett just nu”-listning som visar vad som är hetast för tillfället på Guardians site.

Under tisdagen publicerade paidContent:UK statistik där man visade att på appens två första dagar fått 9000 nedladdningar av betalprogrammet.

The Guardian finns endast i brittiska App store och kostar £2.39.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *