Kategorier
apple

iPhone står för 50% av all mobil surf

Enligt en ny månadsrapport från AdMob, där man har samlat ihop statistik runt annonstrender i mobilen, står bara iPhonen för 50% av all datatrafik på mobilnäten världen över, på andra plats kommer mobiloperativsystemet Symbian med 25%.Det var kanske ingen överraskning att Apples iPhone kammade hem förstapriset när AdMob släppte sin månadsrapport över vilka smartphones som surfar runt mest på nätet. iPhonen man ju nog kan påstå ha svenssonifierat (eller snarare Doeifierat i USA) internet i mobilen, och som även revolutionerade mobilanvändandet. iPhone var antagligen även den första mobilen som gjorde mobilsurfning enkelt, och eftersom man i de allra flesta fall har ett datapaket till sitt iPhone-abbonemang behöver man inte fundera på att surfet kostar = man surfar mer.

I dessa siffror ingår iPod Touch under iPhone, då man med iPhone syftar på iPhone OS, det gemensamma operativsystem både iPhone och iPod Touch har.

Man kan även i rapporten se att 92% av all smartphone-trafik i Indien utförs av någon mobilmodell från Nokia, och endast 3% från iPhones eller iPod Touches. Liknande siffror hittar man även i Indonesien.

I Storbritannien är andelen iPhones mycket hög, hela 74% av surfet, medan Symbian tar hem 11% och Android 10%.

Så här skulle vi kunna hålla på länge, men om du är mer intresserad rekommenderar vi dig att läsa rapporten som finns lättläsligt i PDF-format hos AdMob.

Det ska även tilläggas att siffrorna avser de mobiler som kallas för smartphones och statistiken är hämtad från över 15,000 mobilsidor och appar genom att mäta trafiken på dessa.

Ett svar på ”iPhone står för 50% av all mobil surf”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *