Kategorier
Random.app

iPhone till Sydkorea i veckan

På lördag, den 28 november, lanseras Apples iPhone i ytterligare ett land – Sydkorea. Asien är, ganska naturligt eftersom extremt många människor bor där, något av mobilernas mecka, och asiaterna är ofta först med det nya.

Trots att Apple inte gått ut med nyheten på sin hemsida påstår den Sydkoreanska mobiloperatören KT att man den 28 november kommer släppa lös iPhone i Sydkorea, och att man redan nu kan förhandsboka telefonen över nätet.

Apples talesman i Seoul, Steve Park, bekräftar uppgifterna om att iPhone släpps till försäljning i Sydkorea, men vill inte kommentera något angående lanseringen.

Att det tagit så lång tid tills man lanserar iPhonen där är inte på grund av att man måste tillverka specialvarianter av telefonen, utan att den Sydkoreanska motsvarigheten till Post- och telestyrelsen kräver att man ansöker om tillstånd för platsbaserade tjänster, vilket innefattar kartfunktionen som bokstavligen sätter dig på kartan. I onsdags fick Apple tillstånd från myndigheten, och nu är det fritt fram för telefonen att säljas lagligt i landet.

KT tänker enligt den koreanska tidningen The Chosun Ilbo sälja runt 150,000 enheter som kostar mellan 1400 och 1650 svenska kronor mot att man binder upp sig till ett abonnemang där den lägsta månadskostnaden är knappt 200 kronor.

Kim Woo-sik, CEO för KT säger i ett pressmeddelande:

We are thrilled to bring iPhone to South Korea. Our customers will enjoy the power and benefits of using the revolutionary iPhone on KT’s 3G network.

Källa: AP, The Chosun Ilbo

[Bild: Digital Daily]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *