Kategorier
app store

Julspecial: Måste ha-apparna för nybörjaren (eller åtminstone måste testa-apparna)

Det är julafton och vi hoppas du fått roliga saker under granen. Och vi hoppas särskilt att tomten lagt en iPhone (eller iPod Touch) till dig där. Är det första gången du använder iPhone OS vill vi gärna tipsa dig om några appar som du bara måste ladda ned och testa (för att sedan slänga hälften).

Facebook – 0:- i App store
Det är få som inte har Facebook, och när du nu äger en iPhone finns inga skäl att inte använda den sociala webbtjänsten.

DoodleJump – 7:- i App store
Otroligt roligt och enkelt spel där du styr en gubbe som hoppar uppåt och styrs genom att vicka på telefonen. Akta dig för fällorna!

eBuddy – från 0:- i App store
MSN, Gtalk, AIM och allt annat du kan tänkas vilja ha i telefonen i chattväg. Har även push-notifikationer så att du kan göra annat men fortfarande vara inloggad.

Res i STHLM – 0:- i App store
Om du bor så att du ofta reser med SL bör du ladda ner den här gratisappen som låter dig planera kollektivtrafiksresor, se realtidsinformation och så vidare. Även finemang om du bara ska resa till Stockholm över en dag eller så.

I Am T-Pain – 22:- i App store
Enligt applikationens egna beskrivning kan du få testa den auto-tune-teknik T-Pain himself använder.

Stanza – 0:- i App store
Läs böcker i iPhonen, finns ett helt bibliotek med gratisböcker!

RunKeeper – från 0:- i App store
Om du ska ge dig ut på en promenad, joggingtur, cykeltur eller något annat där du rör dig långa sträckor borde du ladda ned och dra igång RunKeeper som med hjälp av den inbyggda GPSen loggar din tripp (så länge du inte stänger ner appen).

tv.nu – 0:- i App store
Bara namnet på applikationen säger vad den gör – visar vad som går på TV.

Shazam – från 0:- i App store
Om du tidigare haft en Sony Ericsson-mobil har du nog stött på TrackID. Shazam är som TrackID fast för iPhonen och lyssnar på en låt som till exempel spelas upp på radion eller i någon butik, analyserar inspelningen och ger med stor sannolikhet dig låtens titel och artist.

Vill du inte ge ut ditt kontokortsnummer till Apple? Se vår guide.

Och med detta så tar iPhone24 ett juluppehåll under de röda dagarna, god jul (och välkommen som ny läsare om du fick en iPhone idag)!

Bild: zen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *