Kategorier
Random.app

Dan före dopparedan – ryktesonsdag — Apple visar upp demo-tablet i januari, nästa iPhone sportar en 5-megapixel-kamera

Idag är det dan före dopparedan (eller egentligen har klockan passerat tolvslaget, men det struntar vi i) och två rätt stora rykten har spridit sig på nätet under eftermiddagen och kvällen. Huruvida ryktena stämmer kommer vi till slut få veta, men intressanta är de i alla fall.

Nästa iPhone innehåller en 5-megapixelkamera

OmniVision, företaget som Apple tidigare beställt CMOS-sensorer till iPhonens kamera ifrån har enligt rykten nu mottagit en stororder från Apple på runt 40 miljoner sensorer. Skillnaden mot tidigare ordrar är att sensorerna klarar av 5 megapixlar till skillnad mot iPhone 3GSens 3.2 megapixlar.

Apple visar upp iTablet i januari

Enligt Silicon Alley Insider ska Apple ha uppmanat vissa app-makare att förbereda för en presentation/demo i januari. Det man uppmanar tillverkarna till är att se till att deras applikationer kan köras i fullskärmsläge till skillnad mot de 320×480 pixlar iPhone och iPod Touch i dag kräver att applikationerna ska använda. Enligt artikeln ska man även haft en insatt källa i mobilindustrin som rapporterar att Apple förbereder att visa upp en större mobil pryl med större skärmupplösning än dagens iPhone/iTouch.

Apple has been telling some app makers to prepare apps for a demo next month, according to this source. ”They’ve told select developers that as long as they build their apps to support full screen resolution — rather than a fixed 320×480 — their apps should run just fine,” our source says.

Läs vidare
9to5Mac
MacRumors
Silicon Alley Insider

5 svar på ”Dan före dopparedan – ryktesonsdag — Apple visar upp demo-tablet i januari, nästa iPhone sportar en 5-megapixel-kamera”

@jocke: I vanliga fall är vi ju väldigt sparsamma med ickenyheter som att något ”är på väg” (om det inte visar på en intressant trend) eller bygger på rykten, men eftersom Apple till stora delar bygger sitt markandsmaskineri på förväntningar och mystik så blir det ju nästan tjänstefel att inte ta upp lite (planterat?) buzz då och då.

Ahhh, men det är ju helt solklart för er del. Men frågan jag ställde handlade mer om i vilken omfattning mina tipsläsare vill ha rykten, eller om man är mer intresserade av hårda fakta.

Så det var i det här fallet ingen allmän fråga, utan den var väldigt specifik. I övrigt håller jag med dig fullständigt. Världen vore fattigare utan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *